Creatief

Filter op:
houten box met twee vakken, gevuld met dierenspullen Landleven TV
Maak een praktische poetsbox

Groot gemak tijdens de verzorging van jouw geliefde viervoeter. In deze compacte poetsbox passen alle borstels en bussen. Alles binnen handbereik en hangend op werkhoogte dankzij de handige ophanghaken. Landleven-timmerman Nick van Zutphen maakte de box van bamboe multiplex en laat zien hoe jij dat ook kan.

Door Landleven
Nick zittend aan de blauwe banktafel Landleven TV
Maak een bank en tafel ineen

Is het een tuintafel of een tuinbank? Deze ‘banktafel’ is het allebei. Een fijne zitplaats wordt in een handomdraai een praktische buitentafel. Maak dit grappige multifunctionele meubelstuk aan de hand van de werkbeschrijving van Landleven-timmerman Nick van Zutphen.

Door Landleven
Knutselen en bakken voor Moederdag

Bakken of gewoon voor Moederdag knutselen: Moederdag staat bijna weer voor de deur. De dag we onze moeders extra in het zonnetje zetten. Maar hoe kan je je moeder het beste verwennen? In dit artikel delen we de leukste bak- en knutseltips voor Moederdag.

Door Landleven
Robuust bordenrek Landleven TV
Maak een robuust bordenrek

Sommige borden en schalen zijn te mooi om altijd maar in de kast te staan. Met dit robuuste bordenrek aan de wand is het mooiste servies altijd te zien. Je maakt dit degelijke rek zelf, aan de hand van het stappenplan van Landleven-timmerman Nick.

Door Landleven
Paaseieren schilderen

De eitjes uitpakken en zien welke er precies zo mooi zijn geworden als vooraf bedacht. Dat vindt de 9-jarige Anna het allerleukst aan paaseieren schilderen met haar moeder Maria. Met uienschillen, bloemen van eigen erf en pantykousjes maken ze de mooiste bloemschilderijtjes voor het paasontbijt. Maria leerde de techniek van haar moeder en geeft de traditie nu door, ook aan de lezers van Landleven.

Door Landleven
Paaseieren schilderen met uienschillen

In dit artikel op Landleven.nl lees je over het paaseieren schilderen met uienschillen

Door Landleven
Vogelspa Landleven TV
Maak een vogelhuisje met badje

Met deze vogelspa maak je de tuin wel heel aantrekkelijk voor vogels. Niet alleen heeft dit hooibergje een grote interne voervoorraad, in het dak zit een waterbad verstopt. Ideaal voor vogels om uit de drinken op warme dagen of in te badderen om hun verenpak in optimale conditie te houden. Dit landelijke vogelhuis maak je zelf, met deze handleiding van Landleven timmerman Nick van Zutphen.

Door Landleven
Gehaakte fietstas

Haak je eigen fietstas. Haakpatronenontwerpster Jolanda Maas Kunst houdt van haken én van heel veel kleur. Op verzoek van Landleven ontwierp zij een hoes voor een enkele fietstas. Met een gepersonaliseerde tas als deze stap je altijd met een grote glimlach op de fiets. Met Jolanda’s patroon en uitleg kun je direct beginnen. Hier vind je het volledige patroon.

Door Esther van Middendorp
Legkast met kippen Landleven TV
Legkast met handige opbergruimte

Alles bij elkaar in één compact leghok mét handig opbergvak voor voer, grit en nestmateriaal. Door het gebruik van plastic bakken als legnest is de kast bovendien eenvoudig schoon te houden. Hoe je deze legkast maakt, doet Landleven timmerman Nick van Zutphen je voor.

Door Nick van Zutphen
Nick met een laarzenrek Landleven TV
Laarzenrek

Maak aan de hand van de uitleg van Landleven-timmerman Nick van Zutphen dit handige hangende laarzenrek met een landelijke uitstraling voor bij de achterdeur. Geen rondslingerende regenlaarzen meer, maar allemaal op een rijtje, op de kop aan de muur, zodat inregenen ook is uitgesloten.

Door Nick van Zutphen
Winters kerstboom-wandrek in een woonkamer. Landleven TV
Winters kerstboom wandrek

Met dit winterse wandrek creëer je in een handomdraai sfeer in huis. Geschikt als decoratie, maar ook te gebruiken als duurzaam alternatief voor een kerstboom of als kaartenrek. Het rek is jaar na jaar te gebruiken en natuurlijk niet alléén in dit seizoen. Hoe je het wandrek maakt, legt Landleven-timmerman Nick van Zutphen uit.

Door Nick van Zutphen
Kindje op zelfgemaakt hobbelschaap in winterse woonkamer. Landleven TV
Maak zelf een hobbelschaap

Hop, hop, hop, schaapje in galop. Verwen je kind of kleinkind met dit schattige schaap. Deze variatie op het traditionele hobbelpaard is het perfecte cadeau. Helemaal omdat je het zelf maakt. Hoe? Landleven-timmerman Nick van Zutphen doet het voor.

Door Nick van Zutphen