5 recepten voor de lekkerste gehaktballen
Wie houdt er niet van een lekker gehaktballetje? Landleven zette 5 recepten voor je op een rij om die ‘gewone’ bal net even wat bijzonderder te maken.
Limburgse gehaktballetjes met stroop en bruin bier
Heerlijke gehaktballetjes en nét even wat anders, deze Limburgse gehaktballetjes met stroop en bruin bier. Maak ze met kruimige aardappels en geroosterde groente.
Ouderwetse Hollandse gehaktballen met stukjes ui
Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij aardappels en groentes.
Gehaktballetjes met ratatouille uit de römertopf
De römertopf was jaren terug populair. Deze ovenschaal is perfect voor de bereiding van gehaktballetjes.
Lekker traditioneel en overheerlijk: gehaktballetjes met jus
Hét recept voor een lekker traditionele gehaktbal. Lees ook de handige tips in het artikel!
Pittige lamsgehaktballetjes
Deze pittige lamsgehaktballetjes kun je bakken in de pan, maar ook in de oven. Heerlijk met een sausje van Griekse yoghurt, komkommer en munt.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.