Lekker eten

Filter op:
Zelf jam maken: jam-dilemma's en oplossingen

Wie wel eens zelf jam heeft gemaakt, weet dat er wat handigheidjes bij komen kijken. We zetten de meest voorkomende jam-dilemma's voor je op een rij, natuurlijk met de oplossingen erbij.

Door Klaske Bakker
Pastinaaksoep met blauwaderkaas

Pastinaak is in herfst en winter volop verkrijgbaar. Het is erg lekker om deze soep te maken met een Nederlandse blauwaderkaas, bijvoorbeeld Delfts Blauw of blauwe geitenkaas, maar elke soort pittige blauwaderkaas voldoet.

Door Klaske Bakker
Jachtschotel uit de AGA

De AGA, het bekende Engelse gietijzeren fornuis, kent geen enkel geheim voor Saskia Schepers. Zij heeft haar hart verpand aan deze typische manier van koken en schreef er zelfs een kookboek over. Deze jachtschotel komt daar ook uit. Lekker met bietjes of rodekool uit de AGA.

Door Klaske Bakker
10 tips: koken op een ouderwets fornuis

Ouderwetse fornuizen bijvoorbeeld AGA zijn populair. Begrijpelijk, want ze roepen herinneringen op aan de gezelligheid van vroeger. Menig huis werd toen behaaglijk verwarmd met een houtfornuis en er werd ook dagelijks op gekookt. Hier vind je tips voor het gebruik van een fornuis.

Door Landleven
Mango chutney

Een heerlijke smaakmaker op bijvoorbeeld een goed gevulde boterham. Het maakt elk gerecht bijzonder lekker.

Door Klaske Bakker
Kersenjam

Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met roomboter.

Door Klaske Bakker
Courgettejam

Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, zeker het uitproberen waard. De jam is makkelijk te bereiden en heerlijk van smaak.

Door Klaske Bakker
Aardbeienjam

Aardbeienjam is een echte basisjam: makkelijk te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je er net een bijzondere kick aan.

Door Klaske Bakker
Bijzonder dessert: Zeeuwse boluspizza

Bij pizza denk je niet meteen aan een zoet toetje. Deze Zeeuwse boluspizza is dat wel. Gemakkelijk te maken en overheerlijk!

Door Klaske Bakker
De 6 lekkerste recepten voor appeltaart

Ben jij al appels aan het oogsten van je appelboom en kijk je ook zo uit naar die heerlijke appeltaarten? Bekijk dan hier de 6 lekkerste appeltaartrecepten en smullen maar!

Door Klaske Bakker
Hoe maak je spaghettipompoen?

De spaghettipompoen is een bijzondere pompoen: van het vruchtvlees kun je ‘draden’ trekken, waardoor het op spaghetti lijkt. De smaak zelf is vrij neutraal, waardoor het heel veelzijdig te gebruiken is. Een aanrader om eens te proberen of zelf in de moestuin te kweken!

Door Klaske Bakker
34 keukentips voor plattelandsbewoners

Wonen op het platteland is heerlijk, maar brengt -eerlijk is eerlijk- ook veel werk met zich mee, zeker in de oogsttijd. Hoe verwerk je bijvoorbeeld je groente en fruit? Landleven zet 34 praktische keukentips voor je op een rij, zodat je meer kunt genieten met minder werk.

Door Christel Labee