Lekker eten

Filter op:
Crème brûlée met speculaas

Een heerlijk nagerecht voor de feestdagen!

Door Klaske Bakker
Besneeuwd boerderijtje

Deze cake staat ontzettend mooi op tafel en is ook nog eens erg lekker.

Door Klaske Bakker
Speculaaskruiden

Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de cappuccino of een theelepel door de chili con carne, om maar wat te noemen!

Door Klaske Bakker
Boerenkoolquiche

Zin in eens wat anders op tafel? Maak dan deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. Ziet er verrassend uit, maar is net zo lekker!

Door Klaske Bakker
Bak een stoer bierbrood

Heb je je favoriete biertje gevonden? Bak er dan eens een bierbrood mee! Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een stoofpotje of een borrelplank.

Door Klaske Bakker
Chocoladekrullen maken Landleven TV
Chocoladekrullen maken

Met deze chocoladekrullen maak je een eenvoudige taart mooi af.

Door Klaske Bakker
Tips bij bierproeven

Tijdens de wat koudere herfst en winterdagen is het extra genieten van een stevig speciaal biertje. Heerlijk op de bank of stoel bij de kachel, de televisie aan en verder even niets. Hierom hebben wij ene paar leuke tips bij het proeven van speciaalbiertjes!

Door Landleven
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels.

Door Klaske Bakker
Taartsjablonen poederen

Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder of kaneel op een lichte taart strooien. Het sjabloon is goed voor te bereiden waardoor je tijdens het kerstdiner met weinig moeite de taart kan versieren.

Door Klaske Bakker
Traditionele Sint-Maartensgans

Een oude traditie is het eten van gebraden gans op 11 november, Sint-Maarten. Volgens een overlevering kozen de bewoners van de Franse stad Tours Martinus om bisschop te worden. Hij was hiervoor te bescheiden en verstopte zich na het verzoek in een ganzenhok. Al snel werd hij verraden door het luide gegak van de ganzen en kon hij alsnog benoemd worden. Als straf voor het verraad liet Martinus de ganzen braden.

Door Klaske Bakker
Gekleurde schuimpjes maken Landleven TV
Gekleurde schuimpjes maken

Met deze uitleg van Klaske kun je je saaie witte schuimpjes een leuke kleur geven. Deze gekleurde schuimpjes staan super leuk op tafel en zijn ontzettend lekker.

Door Klaske Bakker
Koffie-walnoottaart

Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra kruidig; zelfs als je niet van koffie houdt is deze taart niet te versmaden.”

Door Klaske Bakker