Lekker eten

Filter op:
Recepten van de beste snertkokers: Marco

Op 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Bekijk hier het recept van deelnemer Marco.

Door Marjan Tulp
Recepten van de beste snertkokers: Michel

Op 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Bekijk hier dit bijzondere recept voor Turkse snert van deelnemer Michel.

Door Marjan Tulp
Recepten van de beste snertkokers: Gerda

Op 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Bekijk hier het heerlijke recept van deelnemer Gerda.

Door Marjan Tulp
Hartige muffins met paprika en fetakaas

Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een hartige variant, met paprika en fetakaas. Lekker bij de high tea of bij de borrel.

Door Landleven
Recepten van de beste snertkokers: Ineke

Op vrijdag 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Het recept van deelnemer Ineke Hoeksema is er één 'zonder fratsen'. “Ik hou het op snert zoals het vroeger bedoeld was. Geen gekkigheid.” Maak en probeer het recept van Ineke zelf!

Door Redactie
Recepten van de beste snertkokers: Gerard

Op vrijdag 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks in hun pannen tijdens het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Het recept van deelnemer Gerard Spijkerman is traditioneel. “Ik ben nog van de oude stempel en maak snert zoals ze in essentie is.” Maak en probeer het recept van Gerard zelf!

Door Redactie
Bruinebonensoep met worst

Iedere familie lijkt wel een eigen recept voor bruinebonensoep te hebben. Het is dan ook bij uitstek een gerecht om een heel grote pan vol van te maken en vervolgens met z’n allen op te eten.

Door Klaske Bakker
Balkenbrij met ontbijtspek en gegrilde appels

Een ouderwets recept voor balkenbrij met spek en appel. Balkenbrij is een echt streekgerecht en wordt gemaakt van varkensvlees met boekweitmeel en kruiden. Elke regio heeft zijn eigen variant. Je eet dit gerecht bijvoorbeeld met roggebrood.

Door Klaske Bakker
Cake uit de weck

Cake laat zich prima wecken. Handig om op voorraad te hebben voor bij de koffie als er onverwacht bezoek komt!

Door Landleven
Heerlijk fris: pepermunt-ijsbeertjes

Lekker fris, overheerlijk en zeker niet moeilijk: zelfgemaakte pepermunt. En als je ze maakt in de vorm van pepermunt-ijsbeertjes zijn ze helemaal aantrekkelijk.

Door Klaske Bakker
Stevige knolselderijsoep

Knolselderijsoep met gerookte forel en frisse tuinkers.

Door Klaske Bakker
Appeltaart in een potje Landleven TV
Appeltaart in een potje

Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje.

Door Klaske Bakker