Verse vruchtensiroop van fruit

In dit recept wordt zomerfruit langzaam gefermenteerd met suiker. Er ontstaat een frisse, fruitige siroop, waar je lekkere drankjes en cocktails mee...

Aardappelsalade met gerookte zalm

Wil je een lekkere aardappelsalade maken? Probeer dit heerlijke gerecht van Jacob Nauta eens uit! Je maakt de aardappelsalade met gerookte zalm, dille...

Worteltaart recept

Deze worteltaart is lekker smeuïg en blijft lang lekker door de geraspte wortel die er in zit. De toevoeging van rozijnen en walnoten combineert erg...

Koolzaadolie in de keuken

Koolzaadolie is een goudgele, plantaardige olie die gemaakt is uit de zaden van koolzaad. Bloeiend koolzaad trekt in het voorjaar altijd veel bekijks....

Belgische wafels recept

Met dit heerlijke Belgische wafels recept kan je nu zelf wafels thuis maken. “Op alle feestdagen, van Sint-Maarten tot Pasen, worden wafels...

Spakenburgs hart

Een Spakenburgs hart is een grote plaatkoek in de vorm van een hart. Met wit glazuur wordt er een hartenwens op geschreven; de koek wordt daarom vaak...

Magnoliasiroop maken

Wist je dat je zelf een magnoliasiroop kan maken? Wanneer de magnolia in het voorjaar bloeit, kan je van de blaadjes een siroop trekken. Die is...

Paasstol

 Als de paastafel mooi gedekt is en gevuld is met onder andere deze zelfgebakken paasstol en het huis gezellig versierd is, kan het feest beginnen!...

Wilde weg

Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van...

Sleedoornolijven

Pluk in het najaar sleedoornbessen en maak ze in als een soort olijven. Zo kun je in de lente nog genieten van de smaak van de herfst. In...

pompoenpittensaus

Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van...

Vleugje nostalgie met heerlijke koffierecepten op een rijtje

Waar zouden we zijn zonder ons dagelijkse bakje koffie? Je drinkt het om wakker te worden, om tien uur om even pauze te nemen van het werk op het land...