Kerstpaté met gevogelte en noten

Maak de paté een a twee dagen voordat u het wilt serveren. Dan zijn de smaken optimaal ingetrokken. Dit recept is goed voor een kilo paté. Dit heb je...

Luchtige hazelnootcake

Heerlijke hazelnootcake met poedersuiker. Dit heb je nodig: 250 g hazelnoten 150 g boter 100 g bloem 2 tl bakpoeder 4 eieren 200 g suiker...

Open tosti met zuurkool

Een tosti op een open vuurtje maken is erg leuk! Let op: laat het vuur niet te hoog worden, dan verbrandt de tosti. Verplaats de tosti naar de rand...

Rösti met worst en uienjam

Rösti is een soort pannenkoek van geraspte aardappels; van binnen lekker zacht en van buiten met een krokant korstje. Lekker met ambachtelijke worst,...

Winterpasta met spek, kaas en kool

Deze pasta met gestoofde witte kool met spekjes, knoflook en tijm en een flinke hand oude kaas is een makkelijk te maken wintergerecht. Dit heb je...

Langzaam gestoofd lamsvlees

Heel langzaam gegaard lamsvlees met savooiekool, dat is echt fijn winters eten. Romige, gekookte polenta past hier perfect bij, maar u kunt het ook...

Gebakken polenta met paddenstoelen

Gebakken polenta met paddenstoelen, tijm en belegen kaas. Dit heb je nodig: 2 tl zout 500 g polenta 400 g paddenstoelen (kastanjechampignons of...

Aardappelgratin

Deze gratin heeft laagjes aardappel, zuurkool, gekaramelliseerde ui, spekjes en lekker veel geraspte pittige kaas. Dit heb je nodig: 1 kg vastkokende...

Fries suikerbrood

Maak zelf dit heerlijke Friese suikerbrood. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor één bofferd (van 1.250 gram), anderhalf groot suikerbrood of drie...

Walnoot-karameltaartje

  Heerlijk na een lange winterse wandeling met een kop warme koffie, bij het vuur natuurlijk! Dit heb je nodig:            Voor het deeg 350 g bloem...

Scones

Deze heerlijke scones zijn makkelijk te maken en leuk voor bijvoorbeeld een high tea. Dit heb je nodig: 250 g bloem snuf zout 40 g suiker 2 ½ tl...

Appeltaart met noten en kweeappelgelei

Heerlijke appeltaart met noten, kaneel en kweeappelgelei. Dit heb je nodig: 300 g bloem 100 g suiker, plus 2 el voor de vulling snuf zout 200 g koude...