Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Ingemaakte kweeperen
            Een vergeten vrucht voor veel Nederlanders, maar niet voor de plattelandsbewoner die een boom op zijn erf heeft staan: de kweepeer. Keihard en niet...
        
    Zuurbessensiroop
            Grietje van der Meulen bereidt een tal aan siropen, geleien en jams van onder meer mispel, roos, rozenbottel braam, sleedoorn, vlierbloesem en...
        
    Appelstroop maken
            Je zelf geplukte appels gebruiken voor een appelstroop? Maak je eigen appelstroop met volgend recept. Bereidingstijd: 60 min. Dit heb je nodig: Appels...
        
    Zelf jam maken: jam-dilemma’s en oplossingen
            Wie wel eens zelf jam heeft gemaakt, weet dat er wat handigheidjes bij komen kijken. We zetten de meest voorkomende dilemma’s voor je op een rij,...
        
    Kersenjam
            Een heerlijke kersenjam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met...
        
    Courgettejam
            Jam is in vele smaken verkrijgbaar, maar heb je ooit nagedacht over jam van… courgettes? Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, maar zeker...
        
    Maak zelf bouillonpoeder
            Bouillonblokjes zijn een makkelijke manier om extra smaak te geven aan soep, sauzen en stoofpotjes. Maar niet iedereen is blij met bouillonblokjes uit...
        
    Thessa’s beroemde pompoenjam
            De pompoenjam van Thessa Bruijns is wereldberoemd in West-Friesland. Met dit lekkere recept tover je in een mum van tijd een heerlijke jam op tafel....
        
    Rozenblaadjesazijn
            Zelf azijn maken van rozenblaadjes uit de tuin, hoe leuk is dat! Hier zie je hoe je dat kan doen. Dit heb je nodig voor rozenblaadjesazijn: 200 ml...
        
    Inmaken: courgette en ui
            Veel groentes zijn makkelijk in te maken in zoetzuur. Een fijne manier om de groentes langer te bewaren én het geeft volop mogelijkheden om...
        
    Bottenbouillon
            Hippe ‘healthy’-blogs staan er op het moment vol mee: bottenbouillon. Een aftreksel van botten zit bomvol goede, gezonde voedingsstoffen. Daarbij is...
        
    Pickles van meizoentjes
            Proef de lente met pickles van meizoentjes (madeliefjes) en anijs. Ze zijn gezond en lekker. Heerlijk als kappertjes in een salade of verwerk de...