Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Balsamico met framboosjes
            Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig...
        
    Marmelade van bloedsinaasappels
            Fris, fruitig en gezond. Dit heb je nodig: 1 kg bloedsinaasappelen 5 kumquats sap van 1 perssinaasappel sap van 1 limoen 800 g halfzoete geleisuiker...
        
    Rabarberjam met rozemarijn
            Ingevroren rabarber is erg geschikt om jam mee te koken. Probeer deze versie eens: rabarberjam met rozemarijn. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je...
        
    Muntpesto
            Voor vegetariërs is deze muntpesto heerlijk bij de sla of op een toastje maar muntpesto combineert ook geweldig met lamsvlees. Bereidingstijd: 10...
        
    Confituur van uien
            Heerlijke ingemaakte uien. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je nodig 600 g uien 4 el olijfolie 1 el tomatenpuree 3 el balsamicoazijn 2 dl port of...
        
    Frambozenjam
            Te veel frambozen? Maak er heerlijke jam van. Het is zo gedaan. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig 1 kg frambozen 500 g geleisuiker (2:1) Zo ga...
        
    Mosterd
            Zelf mosterd maken blijkt verrassend simpel. Ook leuk om cadeau te geven. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 100 g mosterdzaad 200 ml witte...
        
    Kruisbessengelei met pepermunt
            Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de kruisbes op veel lekkere manieren bereiden. Probeer eens deze verrassende combinatie. Voor ongeveer 3...
        
    Zelfgemaakte mosterd
            Een recept waarbij je volop kunt variëren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of...
        
    Kerstjam
            Deze pruimenjam is op smaak gemaakt met heerlijke kerstachtige kruiden als kaneel en kardemom. Geef eens een potje jam uit jouw voorraad cadeau....
        
    Rozengelei van Margaret Willems
            Deze bijzondere jam kreeg een eervolle vermelding bij de Landleven Jamwedstrijd in 2010: rozengelei met gember en rode wijn. Het recept is voor twee...
        
    Confituur van frambozen met sinas en Cointreau
            Madam Confituur: “Als je één likeur in huis moet halen, is het een sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau). Door zijn fruitige smaak kun je hem...