Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Appel-citroencurd
Citroencurd is een frisse lekkernij die gemaakt wordt van citroen, boter, suiker en eieren; door appel toe te voegen wordt het eigenlijk nog...
Likeur van pruimen
Wie een pruimenboom op het erf heeft staan, weet dat de oogst soms overvloedig kan zijn. Leg de pruimen dit jaar eens in met alcohol en geniet over...
Snelle chutney van bramen
Deze snelle chutney van bramen is een fijne manier om bramen op een hartige manier in te maken. Bereidingstijd: 20 min. Dit heb je nodig: 500 g...
Bramencurd
Lemoncurd kennen de meeste mensen wel, maar heb je wel eens van bramencurd gehoord? Echt een leuke afwisseling van de bramenjam! Voor ongeveer 3...
Vlierbloesemazijn
Enkele takken vlierbloesem geven de ultieme smaak van de zomer in combinatie met wat appelazijn. Heerlijk voor door je salade en erg lang houdbaar....
Aardbeien-citroenverbena-azijn
In deze tijd van het jaar staat de sla weer knispervers op ons te wachten in de moestuin. Tover de knapperige blaadjes om tot een smaaksensatie met...
Rabarber-aardbeienjam
Rabarber met aardbeien is echt een fantastische combinatie! Deze jam is heerlijk op brood, bij scones en wafels, of om te verwerken in taarten of in...
Alle recepten met witlof
Deze bijzondere gerechten zijn heerlijk om eens uit te proberen. Dit zijn alle recepten met witlof voor je op een rijtje. Witlof met hazelnootpest...
Alle recepten met rode biet
Van bietenspread tot bietenbrood, met rode bieten kun je veel maken. Onderstaand zijn alle recepten met rode biet. Bietenspread Kleurrijke groentes...
Bramengelei
Culinair redacteur Klaske Bakker: “Bramengelei is voor mij een van de pijlers van de herfst. Pas als ik een pan pruttelende bramen op het fornuis heb...
De lekkerste weck- en inmaakrecepten
Nu het weer tijd is om groente en fruit te oogsten, heb je vaak zoveel dat het nu niet op komt. Het is zonde om dit weg te gooien. Door het wecken of...
Bramenjam
Hét recept voor beginnende ‘inmakers’ om jam te maken. Bramenjam is makkelijk te maken en heerlijk op brood of beschuit. Hou je niet van pitjes in de...