Aardbeien-citroenverbena-azijn
In deze tijd van het jaar staat de sla weer knispervers op ons te wachten in de moestuin. Tover de knapperige blaadjes om tot een smaaksensatie met een dressing van aardbeien en citroenverbena.Â
Benieuwd naar meer lekkere dressing recepten? Neem dan een kijkje in Landleven juni 2021!Â
Bereidingstijd: 10 min.Â
Dit heb je nodig:
- Handjevol aardbeienÂ
- 4 takjes citroenverbena
- witte natuurazijn
Zo ga je te werk:
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in twee of vier stukjes, naar gelang de grootte. Je kunt ook bosaardbeitjes gebruiken, als je die hebt.Â
- Leg de stukjes aardbeien samen met de citroenverbena in een schone glazen pot. Giet hier azijn overheen tot alles onderstaat.Â
- Draai het deksel op de pot en zet weg op een donkere, koele plek.Â
- Laat de azijn twee weken trekken.Â
- Zeef de azijn en giet de vloeistof over in een mooi flesje.
- De azijn blijft zowat onbeperkt houdbaar.Â
tip!
Voor een bijzonder hartig gerechtje: besprenkel verse aardbeien met wat van deze azijn en maal er een beetje zwarte peper over. Serveer zo of met een salade van rucola en mozzarella.Â
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.