Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
6 inmaaktips om je oogst te verwerken
De moestuin geeft een overvloed aan oogst nu. Meer dan je meteen op kunt maken. Landleven verzamelde 6 artikelen met tips om je opbrengst langer te...
De 10 lekkerste Landleven-recepten met rabarber
Nadert jouw rabarberoogst uit de moestuin, of ben je gewoon gek op deze heerlijke groente? Met deze 10 recepten geven we je inspiratie om de...
Appel-mispelchutney
Nadat je mispelgelei hebt gemaakt, blijft er nog veel mispelpulp over. Dit kun je gebruiken voor deze heerlijke mispelchutney. Bereidingstijd: 2,5 uur...
Zo maak je mispelgelei
De meeste mensen weten niet wat ze aan moeten met de mispel. Redacteur Klaske Bakker gelukkig wel. Zij maakte van deze rottende vrucht heerlijke...
Stoofperen-chutney
Een chutney is heerlijk bij verschillende hoofdgerechten. Bijvoorbeeld bij geitenkaas en kippenbouten. De stoofperenchutney is zelfgemaakt met eigen...
Genieten van je tomatenoogst: 10 recepten
Ben jij ook al volop bezig met je tomatenoogst? Soms weet je niet meer wat je  met al die heerlijke tomaten kunt doen. Gelukkig hebben wij 10...
Appelchutney
Chutney is een veelzijdige smaakmaker die veel gerechten nét even dat extraatje kan geven. Hier vind je het recept voor appelchutney met dadels, een...
Maak zelf heerlijke gelei van rode bessen
Het is pas echt zomer als je een emmer vol rode besjes af moet rissen. En is de klus geklaard? Maak dan deze prachtige, robijnrode gelei. Rode bessen...
Siroop voor in de koffie
Maak de koffie extra lekker door er een heerlijke siroop door te roeren! Maak deze siroop zelf door onderstaand recept. Dan wordt elk bakje koffie een...
Kweepeer-appeljam
Kweepeer laat zich goed combineren met andere smaken. Favoriete combinaties zijn die met steranijs, kaneel, piment, vanille en kruidnagel....
Kweepeergelei
Kweepeergelei is net zoals jam lekker als broodbeleg. Maar je kunt de gelei ook combineren met een kaasplankje of verwerken in een kruidig stoofpotje....
Ingemaakte kweeperen
Een vergeten vrucht voor veel Nederlanders, maar niet voor de plattelandsbewoner die een boom op zijn erf heeft staan: de kweepeer. Keihard en niet...