Voorgerechten

Zomerse courgettesoep

Een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en glazen. In de schaduw van de grote boom is het heerlijk toeven. De ideale setting om dit zomerse diner te serveren; met de ingrediënten zo veel mogelijk uit eigen moestuin.

Door Klaske Bakker
Streepjesbietensoep met basilicum

Esther: “De chioggia-biet, in Nederland ook wel streepjesbiet genoemd, is een oud bietenras dat oorspronkelijk uit het Italiaanse plaatsje Chioggia komt. De bietjes hebben rood-witte ringen en het rood is veel lichter dan bij gewone rode bieten. De smaak is net wat zoeter. Ze zijn makkelijk te verbouwen in eigen moestuin: je kunt ze zaaien van april tot eind juli voor een oogst van half mei tot half november.'

Door Landleven
De lekkerste voorjaarssoepen

Een lekker licht soepje past uitstekend bij het naderende voorjaar. Wij verzamelden onze lekkerste voorjaarssoepen voor je. Eet smakelijk!

Door Klaske Bakker
Alle recepten met uien

Landleven zet alle recepten met ui op een rijtje.

Door Landleven
Bonensoep

In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Daar kan lekkere soep van worden gemaakt. In dit artikel lees je het recept voor een lichte bonensoep.

Door Klaske Bakker
De lekkerste soepen

Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Probeer een iets anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.

Door Landleven
Haring-bietensalade

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten.

Door Klaske Bakker
Italiaans gevulde broodkrans

Snijd dit brood pas tijdens de picknick in stukken; de heerlijke vulling komt dan als een verrassing tevoorschijn!

Door Klaske Bakker
Kippensoep met palmkool

Een goede kippensoep werkt altijd goed om mee op te warmen. Deze soep is extra lekker door de palmkool. Een heerlijke wintergroente die goed te combineren valt met soepen. En het is ook nog eens super gezond!

Door Klaske Bakker
Pompoenrecepten

Het pompoenenseizoen is weer aangebroken. Landleven heeft speciaal voor jou al onze recepten met pompoen onder elkaar gezet.

Door Klaske Bakker
De lekkerste chutneys: basis, recepten en tips

Chutneys zijn niet erg bekend in de Nederlandse keuken. Dat is jammer, want chutney is een veelzijdige smaakmaker die veel gerechten nét even dat extraatje kan geven. Én je kunt er veel oogst uit eigen tuin in kwijt. Volg de tips van Landleven en maak zelf de lekkerste chutneys!

Door Klaske Bakker
Doperwten-ijs met basilicum

Heel verrassend is dit hartige ijs met doperwt en basilicum. Je kunt het prima als voorgerecht serveren, samen met een frisse salade met erwtenscheuten en waterkers. Of als fris tussendoortje op een hete zomerdag.

Door Klaske Bakker