Voorgerechten

Broccolisoep recept

Broccolisoep is een klassieker die iedereen kan waarderen. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en makkelijk te maken. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je zelf de lekkerste broccolisoep maakt. Ook lekker om deze soep koud te eten op een warme dag.

Door Christel Bollen
Kleurige koninginnesoep

Bij de Koningsdag-lunch een feestelijk kopje koninginnesoep en het feest kan niet meer stuk!

Door Klaske Bakker
De lekkerste voorjaarssoepen

Een lekker licht soepje past uitstekend bij het naderende voorjaar. Wij verzamelden onze lekkerste voorjaarssoepen voor je. Eet smakelijk!

Door Klaske Bakker
Aardappel-preisoep recept met gerookte ham

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Door Klaske Bakker
Pittige soep

Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze soep. 

Door Landleven
Brandnetelsoep met crostini’s

Als kind was Judith Klappers (52) buiten verschillende heksensoepjes aan het maken. “Mijn soepjes waren nooit eetbaar. Op een gegeven moment wilde ik ze ook kunnen proeven.” Judith begon zich te verdiepen in de natuur en kwam erachter dat je veel meer uit de natuur kunt halen dan je denkt. “Een beetje viezer leven is goed voor de mens.”

Door Geerte Vierwind
Knolselderij-kweepeersoep

Maak zelf deze heerlijke knolselderij-kweepeersoep. Deze soep is voedzaam, vullend en vegetarisch.

Door Klaske Bakker
Pittige pastinaaksoep

Heerlijke vullende pastinaaksoep. Deze soep is vegetarisch en voedzaam!

Door Klaske Bakker
Ossenstaartbouillon met room

Iedereen kent wel de klassieke ossenstaartsoep met een scheutje madeira. In de Sallandse versie wordt de madeira vervangen door Jacoba-kruidenbitter, een zacht drankje uit Raalte. De krachtige bouillon wordt aangevuld met halfgeklopte room; een heerlijk contrast.

Door Klaske Bakker
Kippenbouillon

Deze bouillon maakten we met een Souperhen van de Lankerenhof. Deze kip heeft flink wat meer ‘vlieguren’ gemaakt dan een kip uit de reguliere industrie. De kip heeft haar spieren gebruikt en dat geeft het vlees karakter. Gaar het vlees langzaam en het wordt heerlijk mals.

Door Klaske Bakker
Groente van de maand: augustus

In dit artikel vind je alle groenten van de maand augustus. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen!

Door Landleven
Fruit van de maand: augustus

In dit artikel vind je al het fruit van de maand augustus. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven