Penne met walnotensaus: verrassend pastarecept

Penne met walnotensaus: verrassend pastarecept

Penne is zo’n pasta waarmee je lekker kunt variëren. Het is heerlijk in een salade, ovenschotel of romige pasta. Heb je penne met walnotensaus al eens geproefd? Deze romige saus met veel walnoten en blauwschimmelkaas is heerlijk door pasta.

Dit heb je nodig voor penne met walnotensaus:

  • 1 sneetje oud witbrood, korsten verwijderd
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g roquefort of andere blauwschimmelkaas
  • 4 el crème fraîche
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je penne met walnotensaus:  

  1. Week het brood een minuut of vijf in wat warm water.
  2. Haal het uit het water en knijp het water eruit.
  3. Maal het brood, de walnoten en de knoflook in een blender. Houd wat van de walnoten achter om over het gerecht te strooien.
  4. Brokkel de helft van de kaas en blend deze erdoor. Roer er daarna de crème fraîche en de olijfolie door.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de saus door beetgaar gekookte penne en besprenkel met de overgebleven kaas en walnoten.
  7. Geniet van je penne met walnotensaus, eet smakelijk!

Walnootrecepten

Enthousiast over de penne met walnotensaus? En wil je nog meer walnootrecepten proberen? In Landleven oktober vind je de heerlijkste recepten met walnoten. Maak er bijvoorbeeld taartjes mee, of verwerk ze in salades of andere hartige gerechten. Bestel Landleven oktober nu online!


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.