Voorgerechten

Brandnetel-spinaziesoep

Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar. Verwerk ze bijvoorbeeld in deze vegetarische soep met spinazie.

Door Klaske Bakker
Stevige knolselderijsoep

Knolselderijsoep met gerookte forel en frisse tuinkers.

Door Klaske Bakker
Wortel-gembersoep met geroosterde hazelnoten

De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap en geraspte gember.

Door Klaske Bakker
Rode linzensoep

Een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door een (pittige) kruidenbouillon.

Door Klaske Bakker
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels.

Door Klaske Bakker
Ouderwetse kippensoep

Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. Vroeger stond de pan soep uren te pruttelen op het petroleumstel, maar op een modern fornuis wordt hij net zo lekker. ‘Slow cooking’ is immers een moderne term voor niets anders dan koken zoals vroeger, langzaam, met geduld en een heerlijk eindresultaat. En natuurlijk verse ingrediënten uit de streek of zelfs eigen land. Zo maak je deze kippensoep.

Door Klaske Bakker
Aspergesalade

Deze aspergesalade kun je maken met wat je voorhanden hebt: allerlei soorten sla, groentes en olijven lenen zich hiervoor. Gebruik vooral wat je zelf lekker vindt!

Door Klaske Bakker
Gebakken asperge-salade

Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid ze dan ook eens anders. Deze lauwwarme salade is een verrassend gerecht dat met de toevoeging van de kipfilet kan dienen als licht hoofdgerecht. Gebruik gekookte asperges die je over hebt van de dag ervoor of van het trekken van aspergebouillon.

Door Klaske Bakker
Aspergesoep

Verwerk het kookvocht van asperges tot heerlijke aspergesoep. Je kunt deze soep zo romig maken als je zelf wilt.

Door Klaske Bakker
Soep van raapsteeltjes

Maak deze frisse soep van vers geoogste raapstelen. Dat is weer eens wat anders dan de bekende stamppot.

Door Landleven
Aardappel-preisoep met gerookte ham

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Door Klaske Bakker
Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.

Door Klaske Bakker