Voorgerechten

Rode linzensoep

Een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door een (pittige) kruidenbouillon.

Door Klaske Bakker
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels.

Door Klaske Bakker
Ouderwetse kippensoep

Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. Vroeger stond de pan soep uren te pruttelen op het petroleumstel, maar op een modern fornuis wordt hij net zo lekker. ‘Slow cooking’ is immers een moderne term voor niets anders dan koken zoals vroeger, langzaam, met geduld en een heerlijk eindresultaat. En natuurlijk verse ingrediënten uit de streek of zelfs eigen land. Zo maak je deze kippensoep.

Door Klaske Bakker
Aspergesalade

Deze aspergesalade kun je maken met wat je voorhanden hebt: allerlei soorten sla, groentes en olijven lenen zich hiervoor. Gebruik vooral wat je zelf lekker vindt!

Door Klaske Bakker
Gebakken asperge-salade

Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid ze dan ook eens anders. Deze lauwwarme salade is een verrassend gerecht dat met de toevoeging van de kipfilet kan dienen als licht hoofdgerecht. Gebruik gekookte asperges die je over hebt van de dag ervoor of van het trekken van aspergebouillon.

Door Klaske Bakker
Aspergesoep

Verwerk het kookvocht van asperges tot heerlijke aspergesoep. Je kunt deze soep zo romig maken als je zelf wilt.

Door Klaske Bakker
Soep van raapsteeltjes

Maak deze frisse soep van vers geoogste raapstelen. Dat is weer eens wat anders dan de bekende stamppot.

Door Landleven
Aardappel-preisoep met gerookte ham

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Door Klaske Bakker
Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.

Door Klaske Bakker
Groene gazpacho

Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen voor het serveren.

Door Klaske Bakker
Lentequiche met groene groentes

Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze quiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter verkrijgbaar en ook prima!

Door Klaske Bakker
Mosterdsoep maken Landleven TV
Mosterdsoep maken

Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep. Gebruik jouw persoonlijke favoriete Groninger mosterd voor het smakelijkste resultaat.

Door Klaske Bakker