Voorgerechten

Soep van raapsteeltjes
Soep van raapsteeltjes

Maak deze frisse soep van vers geoogste raapstelen. Dat is weer eens wat anders dan de bekende stamppot.

Door Landleven
Aardappel-preisoep met gerookte ham
Aardappel-preisoep met gerookte ham

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Door Klaske Bakker
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels
Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels.

Door Klaske Bakker
Courgettestoof met tomaten
Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.

Door Klaske Bakker
Groene gazpacho
Groene gazpacho

Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen voor het serveren.

Door Klaske Bakker
Lentequiche met groene groentes
Lentequiche met groene groentes

Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze quiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter verkrijgbaar en ook prima!

Door Klaske Bakker
Mosterdsoep maken Landleven TV
Mosterdsoep maken

Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep. Gebruik jouw persoonlijke favoriete Groninger mosterd voor het smakelijkste resultaat.

Door Klaske Bakker
Nieuwerwetse erwtensoep
Nieuwerwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.

Door Klaske Bakker
Ouderwetse erwtensoep
Ouderwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen de echte ouderwetse spliterwtensoep.

Door Klaske Bakker
Mexicaanse chili
Mexicaanse chili

De botten van de schenkel geven extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt! Je eet ’m zo, met rijst of als vulling in een tortilla of taco.

Door Klaske Bakker
Gepofte biet met feta
Gepofte biet met feta

Een herfstig bijgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Kan ook als vegetarisch voorgerecht.

Door Klaske Bakker
Pompoensoep
Pompoensoep

Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.

Door Klaske Bakker