Drankjes

Couscous met courgetti

De moestuin geeft weer volop: maak er gebruik van en zet de heerlijkste gerechten op tafel, bijvoorbeeld deze couscous met 'courgetti'.

Door Klaske Bakker
Kaas in de keuken workshop op Landleven in de Praktijk

Het is echt niet moeilijk: zelf kaas maken. En dat gewoon in je eigen keuken! Vroeger was het heel normaal om zelf boter, yoghurt of kaas te maken. Probeer het zelf!

Door Landleven
Bloemetjesboter

Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in bijvoorbeeld deze bloemetjesboter.

Door Klaske Bakker
Aardappelschotel uit de oven

Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip.

Door Klaske Bakker
Broccolipastasalade

Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd.

Door Klaske Bakker
Tuffelpankeukskes

Moniek Bulter is regelmatig in Twente te vinden met haar ‘Tuffelfietske’: een antieke bakfiets waarin ze tuffelpankeukskes bereidt: “Tuffel is Twents voor aardappel en tuffelpankeukskes zijn dus aardappelpannenkoekjes. Origineel komen ze van net over de grens in Duitsland, maar ze worden hier in Twente ook veel gemaakt. Je eet ze als tussendoortje, al serveer ik ze zelf graag bij het avondeten, in plaats van aardappels." Hier vind je het recept.

Door Angela Groenbos
Herfstmuesli

Niks is lekkerder dan ontbijten met zelfgemaakte muesli. Deze muesli is makkelijk zelf te maken en heerlijk op een herfstige ochtend.

Door Landleven
Pittige pompoensoep

Heerlijk verwarmend op een frisse dag, deze pittige pompoensoep. Maar eigenlijk heb je helemaal geen excuus nodig om hem te maken. Serveer de soep met lekker brood en boerenboter en je hebt een maaltijd waar iedereen blij mee is.

Door Klaske Bakker
Gesmoorde tomaten op olie

Met dit recept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te bewaren. Je eet ze door de pastasaus, of door een salade. De olie is lekker in sauzen of dressings.

Door Klaske Bakker
Aspergesalade

Deze aspergesalade kun je maken met wat je voorhanden hebt: allerlei soorten sla, groentes en olijven lenen zich hiervoor. Gebruik vooral wat je zelf lekker vindt!

Door Klaske Bakker
Gebakken asperge-salade

Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid ze dan ook eens anders. Deze lauwwarme salade is een verrassend gerecht dat met de toevoeging van de kipfilet kan dienen als licht hoofdgerecht. Gebruik gekookte asperges die je over hebt van de dag ervoor of van het trekken van aspergebouillon.

Door Klaske Bakker
Dauphinoise van aardappel en pastinaak

Een heerlijk simpel bijgerecht van aardappel en pastinaak voor bij wat groenten. Dauphinoise is een Franse techniek om aardappelen klaar te maken. In Nederland wordt het gratineren genoemd.

Door Landleven