Het pompoenenseizoen is weer aangebroken. Landleven zette speciaal voor jou al onze recepten en tips met pompoen op een rij. Eet smakelijk!
De herfst is bij uitstek het seizoen dat ons een overvloedige oogst geeft. Landleven dook de keuken in en maakte deze verrassende taart met pompoen, pompoenkaramel en speculooskruimels.
Pompoenen leveren hoe dan ook meer zaad op dan je volgend jaar ooit zou kunnen zaaien. Maar pompoenzaden zijn ook erg gezond. Maak er een lekkere snack van door ze te roosteren. Bekijk het recept hier!
Lekkers vanuit de natuur. Tamme kastanjes kun je heel erg goed gebruiken in herfstachtige recepten.
De pompoentijd is weer aangebroken, maak daarom dit heerlijke recept voor een klassieke (Amerikaanse) pompoentaart.
De pompoenbitterbal is niet heel erg bekend, maar het is wel een fantastisch borrelhapje. Perfect voor feestjes waar je eens iets anders op tafel wilt zetten.
Pompoenen. Ze zijn er in overvloed maar wat moet je ermee? Charlotte Doens weet er wel raad mee. Ze deelt hier haar recept voor een heerlijke pompoencinno.
De pompoenjam van Thessa Bruijns is wereldberoemd in West-Friesland. Met dit lekkere recept tover je een. heerlijke jam op tafel.
Een heerlijk ontbijtje of een goed vullende avondmaaltijd. Een pompoenpannenkoek gaat er altijd in. Charlotte Doens legt uit hoe je ze maakt.
Heerlijk verwarmend op een frisse dag, deze pittige pompoensoep. Maar eigenlijk heb je helemaal geen excuus nodig om hem te maken.
De spaghettipompoen is een bijzondere pompoen: van het vruchtvlees kun je ‘draden’ trekken, waardoor het op spaghetti lijkt.
Dit pompoenstoofpotje is een lekker hartig en gezond recept voor als de dagen weer wat kouder worden!
Een heerlijk stoofpotje met felgekleurde pompoenen en het nog fellere vruchtvlees.
De Zuid-Hollandse familie Roest kweekt pompoenen. Gery Roests lievelingspompoen voor de soep is de Uchiki Kuri.
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: maak de soep wat pittiger met een scheut chilisaus geeft het geheel een 'kick'.
Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten.
Helemaal niet moeilijk te maken, wel erg lekker en bomvol gezonde pompoen! Deze tulband staat ook nog eens prachtig op tafel.
Een heerlijke terrine boordevol groente.
In de herfst heb je weleens een halve pompoen over van de vorige dag.
De herfst is bij uitstek het seizoen dat ons een overvloedige oogst geeft. Landleven dook de keuken in en maakte deze verrassende recepten met en voor pompoen!
Maak deze hummus met onderstaand recept. Het smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens leuk uit!
Deze overheerlijke pompoen karamel is echt iets voor de zoetekauw. Maar ook in hartige gerechten kun je een schepje toevoegen, denk aan een stoofpot, hachee of rodekool.
Niks is lekkerder dan een ovenschotel in de koudere maanden. En hoe leuk is het om met seizoensgroenten te koken? De herfst is aangebroken en dat is natuurlijk de tijd voor pompoenen! Veel kookplezier!
Pompoen-sodabrood. Haal zo’n tien minuten voor het einde het deksel van de pan, zodat het brood een mooie kleur kan krijgen. Eet dit brood het liefst dezelfde dag, dan is het het lekkerst.
In de herfst heb je weleens een halve pompoen over van de vorige dag. Daar heeft culinair redacteur Klaske deze salade voor bedacht: gebruik dan de blokjes pompoen die al gekookt en afgekoeld zijn.
Pumpkin pie s'mores. De herfst is bij uitstek het seizoen dat ons een overvloedige oogst geeft. Landleven dook de keuken in en maakte deze verrassende recepten met en voor pompoen!
In Amerikaanse recepten wordt vaak pumpkin spice-mix gebruikt, een hartig-zoet mengsel van specerijen dat je in allerlei gerechten kunt toepassen. In Nederland is het moeilijk verkrijgbaar, maar je maakt het simpel zelf!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.