Pompoentaart

Pompoentaart

De pompoentijd is weer aangebroken, maak daarom dit heerlijke recept voor een klassieke (Amerikaanse) pompoentaart.
Bereidingstijd: 2 uur 30 min.

Dit heb je nodig:

De hoeveelheid van onderstaande ingrediënten zijn bestemd voor een 8-persoons taart.

  • 1 pompoen
  • 2 eieren
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 350 ml koffiemelk
  • 1 kant-en-klare ongebakken taartbodem van 23 cm doorsnede

Bereidingswijze:

  1. Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaden eruit.
  2. Leg de pompoenhelften met de open zijde naar boven op een bakplaat.
  3. Bak in een op 160 graden voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur totdat de pompoen gaar is.
  4. Laat de pompoen afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en pureer het in een keukenmachine tot een egaal mengsel.
  5. Klop de eieren lichtjes op in een grote kom en voeg achtereenvolgens, telkens na goed mengen, de suiker, de bloem, het zout, 500 gram pompoenpuree, alle kruiden en de koffiemelk toe.
  6. Giet het mengsel in de kant-en-klare ongebakken taartbodem.
  7. Dek de bovenste rand van de taartbodem af met aluminiumfolie en bak de taart gedurende tien minuten op 230 graden.
  8. Verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden en bak de taart nog veertig tot vijftig minuten.
  9. Verwijder de aluminiumfolie ongeveer twintig minuten voordat de taart klaar is, om de korst ook te laten bruinen.
  10. Koel de taart goed af alvorens te serveren.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.