Hoe maak je spaghettipompoen?
De spaghettipompoen is een bijzondere pompoen: van het vruchtvlees kun je ‘draden’ trekken, waardoor het op spaghetti lijkt. De smaak zelf is vrij neutraal, waardoor het heel veelzijdig te gebruiken is. Een aanrader om eens te proberen of zelf in de moestuin te kweken!
Bereidingstijd: 60 min.
Dit heb je nodig:
- 1 spaghettipompoen
- 3 rode uien, in parten gesneden
- tak kleine tomaatjes
- 100 g kalamata-olijven
- 30 g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
- zout en peper, naar smaak
Zo maak je de spaghettipompoen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de spaghetti-pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten.
- Vet de bakplaat in met wat olie en leg de pompoen met de snijkanten naar beneden op de bakplaat. Leg de parten rode ui rondom de pompoen.
- Bak de pompoen in zo’n half uur tot drie kwartier gaar. Laat de tomaten en olijven het laatste kwartier ook mee roosteren.
- Haal de pompoenhelften uit de oven, laat ze iets afkoelen en schraap het vruchtvlees met een vork op een grote serveerschaal.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de ui, tomaten, olijven en pijnboompitten.
- Ook erg lekker met wat stukjes gebraden kip en gepofte knoflook (zie het recept van de scharrelkip).
Scharrelkip met citroen, knoflook en rozemarijn
Deze scharrelkip bereid je met citroen, knoflook en rozemarijn. Klaske vertelt hoe je dit moet maken.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.