Maak pompoen-appelflapjes

Met een mooie appeloogst in de schuur is het altijd handig om nieuwe appelrecepten achter de hand te hebben. Met appels, suiker en kaneel maak je drie...

Zelf appelmoes maken met eigen appels

Zelf appelmoes maken zou tot het repertoire van elke plattelander moeten behoren. Als je zelf een boomgaard hebt, zitten er vast bomen tussen met...

Maak zelf pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep is heerlijk verwarmend op een frisse dag.Ā Ontdek met dit recept hoe je deze heerlijke pompoensoep zelf maakt. Serveer de...

Spliterwtendip met groentes

Erwtensoep? Typisch Nederlands zult u zeggen. Maar wist u dat de spliterwten bijna nooit uit Nederland komen? We importeren ze bijvoorbeeld uit...

Nazomerse vijgentaart

Vijgen kunnen gedijen in ons klimaat, maar de plant heeft wel een zeer zonnige en beschutte plek nodig om vruchten te vormen. Daarom blijft in...

Spliterwten van Nederlandse bodem

Erwtensoep? Typisch Nederlands zult u zeggen. Maar wist u dat de spliterwten bijna nooit uit Nederland komen? We importeren ze bijvoorbeeld uit...

Maak je eigen bramenvlierbessenjam

Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijkĀ super aan. Met dit simpele recept lukt...

Column: Inmaken of niet inmaken? Dat is de vraag

De afgelopen twintig jaar heb ik ontzettend veel ingemaakt. Ik heb jam gemaakt, geweckt, gedroogd, gezouten, gefermenteerd, noem het maar op. Kan het...

Honingthee met gember en citroen

Deze honingthee met gember en citroen is een heerlijk fris en kruidig alternatief voor gewone thee. De perfecte thee voor de hete zomermaanden maar...

Mangochutney maken

Mangochutney is een van de bekendste chutneys. Leuk om te maken als de groenteboer op de markt de mango’s eens in de aanbieding heeft.Bereidingstijd:...

Zelf ketchup maken

Culinair redacteur Klaske Bakker: ā€œZelf ketchup maken is leuk en niet moeilijk, en biedt volop mogelijkheden om te variĆ«ren met ingrediĆ«nten. Ketchup...

Bak zelf pencees

Culinair redacteur Klaske: ā€œIn het septembernummer vieren we het dertigjarige bestaan van Landleven. Daarom wil ik graag een recept delen van een...

Tomaat inmaken: gesmoorde tomaten op olie

Tomaat inmaken is leuk om te doen! Wil je het ook eens proberen? Met dit recept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te...

Jamtaart van eigen jam

Zin in een heerlijke jamtaart? Landleven-redacteur Klaske Bakker legt uit hoe je die maakt met eigen jam! Dit heb je nodig voor jamtaart Zo maak je...

Column: Mijn tuintje

InĀ deze maand kan ik met volle teugen genieten van mijn tuintje. Helaas heb ik geen grote tuin achter mijn huis, maar met twee buurvrouwen heb ik wel...

Zelf jam maken

Zelfgemaakte jam is een must in het repertoire van de plattelandskok. Werk netjes en zorgvuldig, dan is jam maken niet moeilijk. Probeer het...

Spliterwtendip met groentes

Spliterwten kennen we vooral van de erwtensoep. Maar je kunt er nog veel meer mee doen. Bijvoorbeeld deze verrassende, zomerse dip maken. Serveer met...

Vers uit de moestuin: zomerstamppot

Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker. De groentes komen rechtstreeks uit de...