
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Maak een moederdagtaart
Een romige en feestelijke moederdagtaart! Dat is dit ijstaartje met aardbeien: heerlijk fris en fruitig voor moeder. Om het feest compleet te maken...
Door Klaske Bakker
Mispels: rotte vrucht?
De mispel is een bijzonder boompje. In het voorjaar is hij prachtig versierd met witte bloesem en in het najaar vind je tussen de takken wat vreemde,...
Door Klaske Bakker
Koningsdagtaart
Maak zelf een heerlijke koningsdagtaart! Onze nationale feestdag is bij uitstek een gelegenheid om iets extra lekkers op tafel te zetten. Serveer dit...
Door Klaske Bakker
Zelf tompoezen maken
Als het Koningsdag is, nemen we lekkere tompoezen bij de koffie. Sla dit jaar eens zelf aan het bakken en maak deze heerlijke tompoezen. Tompoezen...
Door Klaske Bakker
Recept voor Friese oranjekoek
Een feestelijke oranjekoek voor bij de koffie, wie wil dat nou niet? Op Koningsdag nemen we graag een feestelijke traktatie. Maar ook daarna kun je...
Door Klaske Bakker
Kaneelbroodjes recept
Kaneelbroodjes zijn heerlijk bij het ontbijt, brunch of gewoon voor bij de koffie. Probeer dit kaneelbroodjes recept eens uit! Dit heb je nodig voor...
Door Klaske Bakker
Bak zoete saffraanbroodjes
Deze zoete broodlussen met saffraan zijn heerlijk voor een speciaal ontbijtje, voor bij de koffie of voor op de paastafel. De saffraanbroodjes worden...
Door Klaske Bakker
Aspergesoep
Zin in aspergesoep? Verwerk dan het kookvocht van asperges (bijvoorbeeld van de asperges met ham, ei en hollandaisesaus) tot een heerlijke...
Door Klaske Bakker
De lekkerste voorjaarssoepen
Een lekker licht soepje past uitstekend bij het voorjaar. Landleven verzamelde daarom onze lekkerste voorjaarssoepen voor je. Eet smakelijk! Soep van...
Door Klaske Bakker
Dag met een gouden randje
Het leukste van mijn werk is dat het heel persoonlijk is. In het maartnummer vindt u bijvoorbeeld een ontzettend leuk artikel over hoe u zelf yoghurt...
Door Klaske Bakker
Aardappel-preisoep recept met gerookte ham
Aardappel-preisoep maken, hoe doe je dat? Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep en de gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig....
Door Klaske Bakker
Desembrood van het Hogeland
Saskia Boesveldt woont met haar partner sinds een aantal jaren in de voormalige pastorie van het kerkje van Westernieland, een klein dorpje op het...
Door Klaske Bakker
Aardappelsoep: heerlijk en ouderwets
Zijn eerste boek met Sallandse streekgerechten was zo succesvol, dat Ben Ellenbroek uit Raalte niet lang na hoefde te denken over een tweede boek. In...
Door Klaske Bakker
Maak zelf traditionele Friese uiensoep
Wil je zelf uiensoep maken? Probeer dit recept voor sipelsop eens uit! Dit is heerlijke Friese uiensoep. Door de Friese Berenburg en de Friese...
Door Klaske Bakker
Maak zelf boerenyoghurt
Landlevens culinair redacteur Klaske maakt thuis de heerlijkste yoghurt. Volg haar stappenplan en ga zelf ook aan de slag! Dit heb je nodig voor...
Door Klaske Bakker
Bananencake
Hier vind je het recept voor bananencake. De toevoeging van bananen in dit beslag zorgt voor een heerlijk smeuïge cake. Naast dat de cake er lekker...
Door Klaske Bakker
Persoonlijke verhalen in mijn keuken
Na een erg regenachtige kerstvakantie begint het nieuwe jaar bitterkoud. Het water in de IJssel is tot recordhoogte gestegen. Elk jaar in januari...
Door Klaske Bakker