
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Column: Mijn tuintje
InĀ deze maand kan ik met volle teugen genieten van mijn tuintje. Helaas heb ik geen grote tuin achter mijn huis, maar met twee buurvrouwen heb ik wel...
Door Klaske Bakker
Zelf jam maken
Zelfgemaakte jam is een must in het repertoire van de plattelandskok. Werk netjes en zorgvuldig, dan is jam maken niet moeilijk. Probeer het...
Door Klaske Bakker
Spliterwtendip met groentes
Spliterwten kennen we vooral van de erwtensoep. Maar je kunt er nog veel meer mee doen. Bijvoorbeeld deze verrassende, zomerse dip maken. Serveer met...
Door Klaske Bakker
Vers uit de moestuin: zomerstamppot
Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker. De groentes komen rechtstreeks uit de...
Door Klaske Bakker
Komkommer inmaken doe je zo!
Komkommer inmaken doe je eenvoudig zelf! Dit lekkere tafelzuur is snel gemaakt en perfect om mee te experimenteren. Varieer bijvoorbeeld eens met...
Door Klaske Bakker
Aardbeiensmoothie
Aardbeiensmoothie is makkelijk om te maken en nog super lekker ook! Probeer het recept zelf ook eens uit! Je maakt deze aardbeiensmoothie in 5...
Door Klaske Bakker
Ouderwetse aardappelsalade met gerookte zalm
Wil je een lekkere ouderwetse aardappelsalade maken? Probeer dit heerlijke recept van Jacob Nauta eens uit! Je maakt de aardappelsalade met gerookte...
Door Klaske Bakker
Column: Worteltjestaart
Het is een jaar van terugkijken en herinneringen ophalen hier op de redactie. We bestaan dit jaar dertig jaar, en het huidige redactieteam is daar al...
Door Klaske Bakker
Friese vlierbloesemwijn
Roelof van der Belt maakt in een boerderij buiten het Friese dorpje Warten wijn van allerlei soorten fruit, maar nĆĆ©t van druif. āDat leek me juist...
Door Klaske Bakker
Pasta met garnalen, chili en knoflook
Pasta met garnalen, chili en knoflook tijdens een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en...
Door Klaske Bakker
Vaderdag verrassing: heerlijke varkenshaasjes
Op vaderdag worden vaders en opaās lekker in het zonnetje gezet. Vier vaderdag met een gezellige barbecue en maak deze overheerlijke varkenshaasjes...
Door Klaske Bakker
Aardbeienjam maken
Wil je aardbeienjam maken? Aardbeienjam is een echte basisjam, eenvoudig te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je...
Door Klaske Bakker
De 10 lekkerste zomerse salades
Op zoek naar de lekkerste zomerse salades? Landleven heeft 10 lekkere recepten voor je waar je zeker van zult genieten! Heerlijk als bij- of...
Door Klaske Bakker
Verse aardbeienvlaai
Een aardbeienvlaai is altijd lekker maar nóg lekkerder in het aardbeienseizoen. Hij smaakt net zo lekker als hij eruit ziet, leuk voor als je gasten...
Door Klaske Bakker
Brownies met framboos
Zin in lekker brownies? Wat dacht je van deze heerlijk plakkerige brownies met framboos! Versier ze met viooltjes voor een feestelijke traktatie....
Door Klaske Bakker
Zelf yoghurt maken: zo doe je dat
Zelf yoghurt maken is helemaal niet moeilijk en zelfs erg leuk om te doen. Volg deze simpele stappen en tover in een mum van tijd heerlijke yoghurt op...
Door Klaske Bakker
Kardemombroodjes zelf maken
Kardemombroodjes zijn heerlijk bij een speciaal ontbijtje of bij de koffie. Ontdek het recept zelf ook. Smullen gegarandeerd! Dit heb je nodig voor...
Door Klaske Bakker
Zo maak je de lekkerste aardbeiensaus
Van aardbeien kun je natuurlijk prima jam maken, maar aardbeiensaus is voor de verandering ook erg lekker! Over het ijs, door de yoghurt of in...
Door Klaske Bakker