Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Brei zelf een historische vissersmuts
Zelf een vissersmuts breien? Het patroon van deze vissersmuts is afgeleid van een historische foto uit omstreeks 1910. Dankzij museum āt FiskershĆŗske...
Door Klaske Bakker
Maak een heerlijke appelkruimeltaart
Appelkruimeltaart is een echte klassieker. Leer hier hoe u zelf appelkruimeltaart maakt. Dit is een recept waarbij u met de hoeveelheden een beetje...
Door Klaske Bakker
Hete bliksem van appels en peren
Hete bliksem is echt een oudhollandse stamppot. De naam āhete bliksemā komt doordat het gerecht zo lang heet blijft. Dit komt door het vocht uit de...
Door Klaske Bakker
Herfstrecept: geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus
Geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus is een heerlijk herfstrecept. Want wie dacht dat je bloemkool alleen kunt koken, heeft het mis....
Door Klaske Bakker
Column: Klikken door de seizoenen
Zoān vijftien jaar geleden gebruikte ik nog een fotocamera. Een kleine compact-camera die ik mee kon nemen in mijn handtas en een heuse digitale...
Door Klaske Bakker
Koffielikeur maken
Een heerlijk likeurtje voor na het avondeten? Maak dan zelf deze lekkere koffielikeur! Begin wel op tijd met het maken van deze likeur, aangezien hij...
Door Klaske Bakker
Regenbooghutspot: net even anders dan anders
Regenbooghutspot is een beetje anders dan normale hutspot. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien...
Door Klaske Bakker
Herfstschotel met tamme kastanjes: verrassend recept
Voor deze herfstschotel combineren we allerlei lekkers uit de natuur. Zo kun je tamme kastanjes heel erg goed gebruiken in herfstachtige recepten....
Door Klaske Bakker
Pompoencake: zoete smaakexplosie
Deze pompoencake is een zoete smaakexplosie! Ga aan de slag en probeer deze pompoencake zelf ook eens uit! Je maakt deze pompoencake in 1,5 uur.Ā Dit...
Door Klaske Bakker
Herfstmuesli: maak het zelf!
Niks is lekkerder dan ontbijten met zelfgemaakte muesli. Deze muesli is eenvoudig zelf te maken en heerlijk als ontbijt. Benieuwd? Probeer dit muesli...
Door Klaske Bakker
Pompoenstoofpot
Deze pompoenstoofpot is een lekker hartig. Het is een gezond recept voor als de dagen weer wat kouder worden. De pompoenstoofpot is geschikt voor 4...
Door Klaske Bakker
Boerenjongens
Wie houdt er nou niet van: een lekker likeurtjeĀ of een glaasje boerenjongens op zān tijd? Zelfgemaakt is het allerlekkerst. Zorg er wel voor dat alle...
Door Klaske Bakker
Ouderwetse gehaktballen met jus
Wie houdt er nu niet van een lekker gehaktballetje? Gewoon op zoān doordeweekse dag of lekker hartig bij de borrel. Hier het recept voor een lekker...
Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte hazelnootpasta
Heb je dit jaar het geluk van veel hazelnoten? Het is even een klusje om te ze pellen, maar daarna gaat er een wereld van recepten open! Bijvoorbeeld...
Door Klaske Bakker
Maak de lekkerste courgettesoep
Lekker en makkelijk. Dat is deze courgette soep! Volg het recept en maak je eigen courgette soep! Deze soep is geschikt voor 4 tot 6 personen en...
Door Klaske Bakker
Leuk recept: pompoenbrood in pompoenvorm
Hoe bak je het allerlekkerste pompoenbrood? Op die vraag weet Linda Domburg wel het antwoord. In haar keuken in Alphen aan de Rijn bakt ze met zoveel...
Door Klaske Bakker
Maak pompoen-appelflapjes
Met een mooie appeloogst in de schuur is het altijd handig om nieuwe appelrecepten achter de hand te hebben. Met appels, suiker en kaneel maak je drie...
Door Klaske Bakker
Zelf appelmoes maken met eigen appels
Zelf appelmoes maken zou tot het repertoire van elke plattelander moeten behoren. Als je zelf een boomgaard hebt, zitten er vast bomen tussen met...
Door Klaske Bakker