
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Maak pompoen-appelflapjes
Met een mooie appeloogst in de schuur is het altijd handig om nieuwe appelrecepten achter de hand te hebben. Met appels, suiker en kaneel maak je drie...
Door Klaske Bakker
Zelf appelmoes maken met eigen appels
Zelf appelmoes maken zou tot het repertoire van elke plattelander moeten behoren. Als je zelf een boomgaard hebt, zitten er vast bomen tussen met...
Door Klaske Bakker
Maak zelf pittige pompoensoep
Pittige pompoensoep is heerlijk verwarmend op een frisse dag.Ā Ontdek met dit recept hoe je deze heerlijke pompoensoep zelf maakt. Serveer de...
Door Klaske Bakker
Spliterwtendip met groentes
Erwtensoep? Typisch Nederlands zult u zeggen. Maar wist u dat de spliterwten bijna nooit uit Nederland komen? We importeren ze bijvoorbeeld uit...
Door Klaske Bakker
Nazomerse vijgentaart
Vijgen kunnen gedijen in ons klimaat, maar de plant heeft wel een zeer zonnige en beschutte plek nodig om vruchten te vormen. Daarom blijft in...
Door Klaske Bakker
Spliterwten van Nederlandse bodem
Erwtensoep? Typisch Nederlands zult u zeggen. Maar wist u dat de spliterwten bijna nooit uit Nederland komen? We importeren ze bijvoorbeeld uit...
Door Klaske Bakker
Maak je eigen bramenvlierbessenjam
Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijkĀ super aan. Met dit simpele recept lukt...
Door Klaske Bakker
Column: Inmaken of niet inmaken? Dat is de vraag
De afgelopen twintig jaar heb ik ontzettend veel ingemaakt. Ik heb jam gemaakt, geweckt, gedroogd, gezouten, gefermenteerd, noem het maar op. Kan het...
Door Klaske Bakker
Honingthee met gember en citroen
Deze honingthee met gember en citroen is een heerlijk fris en kruidig alternatief voor gewone thee. De perfecte thee voor de hete zomermaanden maar...
Door Klaske Bakker
Mangochutney maken
Mangochutney is een van de bekendste chutneys. Leuk om te maken als de groenteboer op de markt de mangoās eens in de aanbieding heeft.Bereidingstijd:...
Door Klaske Bakker
Zelf ketchup maken
Culinair redacteur Klaske Bakker: āZelf ketchup maken is leuk en niet moeilijk, en biedt volop mogelijkheden om te variĆ«ren met ingrediĆ«nten. Ketchup...
Door Klaske Bakker
Bak zelf pencees
Culinair redacteur Klaske: āIn het septembernummer vieren we het dertigjarige bestaan van Landleven. Daarom wil ik graag een recept delen van een...
Door Klaske Bakker
Tomaat inmaken: gesmoorde tomaten op olie
Tomaat inmaken is leuk om te doen! Wil je het ook eens proberen? Met dit recept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te...
Door Klaske Bakker
Jamtaart van eigen jam
Zin in een heerlijke jamtaart? Landleven-redacteur Klaske Bakker legt uit hoe je die maakt met eigen jam! Dit heb je nodig voor jamtaart Zo maak je...
Door Klaske Bakker
Column: Mijn tuintje
InĀ deze maand kan ik met volle teugen genieten van mijn tuintje. Helaas heb ik geen grote tuin achter mijn huis, maar met twee buurvrouwen heb ik wel...
Door Klaske Bakker
Zelf jam maken
Zelfgemaakte jam is een must in het repertoire van de plattelandskok. Werk netjes en zorgvuldig, dan is jam maken niet moeilijk. Probeer het...
Door Klaske Bakker
Spliterwtendip met groentes
Spliterwten kennen we vooral van de erwtensoep. Maar je kunt er nog veel meer mee doen. Bijvoorbeeld deze verrassende, zomerse dip maken. Serveer met...
Door Klaske Bakker
Vers uit de moestuin: zomerstamppot
Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker. De groentes komen rechtstreeks uit de...
Door Klaske Bakker