Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Maak een heerlijke appelkruimeltaart
Appelkruimeltaart is een echte klassieker. Leer hier hoe u zelf appelkruimeltaart maakt. Dit is een recept waarbij u met de hoeveelheden een beetje...
Lekkernijen voor Sint-Maarten
Het is weer bijna Sint-Maarten, dat betekent dat de kinderen binnenkort weer enthousiast zingend voor de deur staan. Dan geef je ze natuurlijk wat...
Pompoencake: zoete smaakexplosie
Deze pompoencake is een zoete smaakexplosie! Ga aan de slag en probeer deze pompoencake zelf ook eens uit! Je maakt deze pompoencake in 1,5 uur. Dit...
Walnotenbrood: heerlijk herfstrecept
Dit walnotenbrood hoeft niet te rijzen en is snel klaar. Probeer het zelf eens uit. Het is heerlijk met roomboter en vijgenjam! Dit heb je nodig voor...
Maak een lekkere stoofperentaart
Het is weer eens wat anders: stoofpeertjes in een taart. Lekker met amandelspijs en een romige vulling van crème fraîche. Deze stoofperentaart is...
Fruit van de maand: oktober
Oktober, een echte herfstmaand. Veel soorten fruit deze maand, zoals appels, bananen, frambozen, bramen, druiven, kiwi’s en nog veel meer soorten....
Kastanjes poffen: een heerlijke herfsttraditie!
Kastanjes poffen hoort bij deze tijd van het jaar. De kastanjes vallen weer van de bomen, dus tijd om aan de slag te gaan! Het is super simpel, met...
Leuk recept: pompoenbrood in pompoenvorm
Hoe bak je het allerlekkerste pompoenbrood? Op die vraag weet Linda Domburg wel het antwoord. In haar keuken in Alphen aan de Rijn bakt ze met zoveel...
Maak pompoen-appelflapjes
Met een mooie appeloogst in de schuur is het altijd handig om nieuwe appelrecepten achter de hand te hebben. Met appels, suiker en kaneel maak je drie...
Nazomerse vijgentaart
Vijgen kunnen gedijen in ons klimaat, maar de plant heeft wel een zeer zonnige en beschutte plek nodig om vruchten te vormen. Daarom blijft in...
Bak zelf pencees
Culinair redacteur Klaske: “In het septembernummer vieren we het dertigjarige bestaan van Landleven. Daarom wil ik graag een recept delen van een...
Jamtaart van eigen jam
Zin in een heerlijke jamtaart? Landleven-redacteur Klaske Bakker legt uit hoe je die maakt met eigen jam! Dit heb je nodig voor jamtaart Zo maak je...