Lekker eten

Filter op:
Zoete fermentatie: verse vruchtensiroop

In dit recept wordt zomerfruit langzaam gefermenteerd met suiker. Er ontstaat een frisse, fruitige siroop, waar je lekkere drankjes en cocktails mee kunt maken.

Door Klaske Bakker
Aardappelsalade met gerookte zalm

Wil je een lekkere aardappelsalade maken? Probeer dit heerlijke gerecht van Jacob Nauta eens uit! Je maakt de aardappelsalade met gerookte zalm, dille en Wartense mosterdressing.

Door Klaske Bakker
Pasta met garnalen, chili en knoflook

Een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en glazen. In de schaduw van de grote boom is het heerlijk toeven. De ideale setting om dit zomerse diner te serveren; met de ingrediënten zo veel mogelijk uit eigen moestuin.

Door Klaske Bakker
Aardbeien recepten

De zomer is ook het seizoen van de aardbeien. Een veelzijdige vrucht die in veel gerechten verwerkt kan worden. Je vindt hier een aantal heerlijke recepten met aardbeien.

Door Landleven
Waterkefir

“Waterkefir is een ontzettend lekker en verkoelend drankje op warme, zomerse dagen. De korrels zetten het suiker om in koolzuur, dus het drankje is helemaal niet té zoet. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond.”

Door Klaske Bakker
Worteltaart recept

Deze taart is lekker smeuïg en blijft lang lekker door de geraspte wortel die er in zit. De toevoeging van rozijnen en walnoten combineert erg goed met de specerijen.

Door Klaske Bakker
Alle recepten met daslook

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Dit zijn alle recepten met daslook op een rij.

Door Landleven
Zelf yoghurt maken: zo doe je dat

Zelf yoghurt maken is helemaal niet moeilijk en zelfs erg leuk om te doen. Volg deze simpele stappen en tover in een mum van tijd heerlijke yoghurt op tafel, voor elk moment.

Door Klaske Bakker
Koolzaadolie in de keuken

Bloeiend koolzaad trekt in het voorjaar altijd veel bekijks. De knalgele plattelandsvelden zijn fotogeniek, maar wist je dat de olie die gemaakt wordt van de zaden ook meer dan de moeite waard is? Nederlandse koolzaadolie is vloeibaar goud in de keuken; probeer het eens in een van deze recepten!

Door Klaske Bakker
Spakenburgs hart

Een Spakenburgs hart is een grote plaatkoek in de vorm van een hart. Met wit glazuur wordt er een hartenwens op geschreven; de koek wordt daarom vaak cadeau gegeven bij geboortes, huwelijken en andere speciale gelegenheden.

Door Landleven
Kleurige koninginnesoep

Bij de Koningsdag-lunch een feestelijk kopje koninginnesoep en het feest kan niet meer stuk!

Door Klaske Bakker
Bananencake

De toevoeging van bananen in dit beslag zorgt voor een heerlijk smeuïge cake. Lekker bij een kopje koffie of thee.

Door Klaske Bakker