Lekker eten

Filter op:
Soep maken uit eigen moestuin

Soep is een heerlijk gerecht dat niet alleen voedzaam is, maar ook een geweldige manier om restjes op te maken en daarmee dus ook superduurzaam en geldbesparend. Wat is er nu beter dan het maken van soep met verse groenten rechtstreeks uit je eigen moestuin? In dit artikel delen we tips en recepten om soep te maken van jouw zelf geteelde groenten.

Door Landleven
Stroopwafels

“Deze dunne wafel gevuld met honing of een suikerstroopmengsel is populair in Vlaanderen en Nederland, het land waar de meeste mensen de stroopwafel mee associëren. Toen ik klein was, was dit een van de lekkernijen die mijn moeder vaak kocht.”

Door Landleven
Vijfschaft

Dit is een ouderwets boerengerecht met vijf ingrediënten, vandaar de naam vijfschaft. Serveer je er worst en spek bij, dan wordt het zevenschaft genoemd

Door Landleven
Kapucijners met spek en stroop

Kapucijners met stroop is een heerlijk ouderwets streekgerecht.

Door Klaske Bakker
Speculaasmoppen met walnotenspijs

Speculaasmoppen met walnotenspijs, heerlijk in de winter met een warm drankje om echt in de feestdagen stemming te komen!

Door Landleven
Stamppot stopverf

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd; zo kan stamppot stopverf het beste omschreven worden. Gekookte bruine bonen worden tot stamppot gestampt met kruimige aardappels. Door de kleur van de stamppot is de vergelijking met stopverf snel gemaakt…

Door Landleven
Pufferkes

Gerrie Hofs uit Varsseveld bakt bijna elk jaar op oudjaarsdag pufferkes. Deze lekkere, gevulde oliebollen bakt ze in een speciale pan met zeven holletjes. Ze deelt haar recept met Landleven.

Door Landleven
Fosco

Fosco is, of beter gezegd was, een chocoladedrankje dat heel populair was in de eerste helft van de vorige eeuw.

Door Landleven
Appelenpap

“Mijn vader was eerst melkboer en daarna kon hij een boerderij overnemen. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn moeder elke dag pap voor ons kookte. We aten tussen de middag warm en daarna kregen we pap. Als je warme pap eet, krijg je een heel fijn, rustig gevoel van binnen.

Door Landleven
Blauwe bliksem

In mijn jeugd was ‘blauwe bliksem’ boekweit in water gekookt. Het werd als pap gegeten met stroop, net als de bloempap of karnemelksepap. Het was dan ook echt blauw van kleur. Ik denk dat het een recept uit de oorlog is.''

Door Landleven
Roomsmoort

Corrie de Pater heeft hele fijne herinneringen aan het eten en maken van pap. De roomsmoort is een van deze heerlijke pappen. Ze deelt haar recept met Landleven.

Door Landleven
Stoere bink

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke tarwebloem.

Door Landleven