Lekker eten

Filter op:
Dunne gesneden brandrood rund met knolraap

De basis voor dit gerecht is een dungesneden, gemarineerde biefstuk van het brandrode rund, een oersterk ras en levend Sallands cultureel erfgoed.

Door Klaske Bakker
Halfgrove honing mosterd

Honing en mosterd zijn een klassieke combinatie. Nederlandse en Franse mosterdsoorten zijn over het algemeen niet zo zoet, in tegenstelling tot mosterd uit Scandinavië of Engeland. U kunt deze mosterd zo zoet maken als u zelf wilt.

Door Landleven
Camemberttaart

Wie aan camembert denkt, denkt waarschijnlijk aan Frankrijk. Maar biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam uit Broekland maakt ook een fantastische camembert van de rauwe melk van eigen koeien. En dat is te proeven!

Door Klaske Bakker
Ingemaakte mosterdzaadjes

Ingemaakte mosterdzaadjes smaken pittig, zuur en knapperig; een bijzondere topping op een salade of pizza.

Door Landleven
Pompoenpit-havermoutrepen

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging.

Door Klaske Bakker
Geroosterde groentes met pompoenpitolie

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging.

Door Klaske Bakker
Paneer in kruidige saus

Paneer is een in Nederland vrij onbekende kaas. Deze kaas komt uit de Indiase keuken en kan op veel manieren toegepast worden. Op boerderij Kleinlangevelslo in Raalte maken Rob en zijn vrouw Henrieke Kleinlangevelslo deze biologische kaas vers van de melk van eigen koeien

Door Klaske Bakker
Ossenstaartbouillon met room

Iedereen kent wel de klassieke ossenstaartsoep met een scheutje madeira. In de Sallandse versie wordt de madeira vervangen door Jacoba-kruidenbitter, een zacht drankje uit Raalte. De krachtige bouillon wordt aangevuld met halfgeklopte room; een heerlijk contrast.

Door Klaske Bakker
Appelciderazijn met mosterd en dragon

Azijn op smaak maken met kruiden is leuk om te doen en geeft de azijn na een week of wat trekken een uitgesproken smaak. Lekker om zo in de sla te gebruiken, maar u kunt hem ook gebruiken in een vinaigrette of andere dressing.

Door Landleven
Dille-mosterdsaus

Deze saus eet u bijvoorbeeld bij gerookte of gebakken zalm. Ook lekker bij nieuwe aardappels of op een broodje kaas. Als u schoon werkt, kunt u de saus prima een tijdje in de koelkast bewaren.

Door Landleven
Appelkruimelcake

Wilt u eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan deze appelkruimelcake. Heerlijk voor een picknick in het bos op een herfstachtige dag.

Door Klaske Bakker
Stoofpot van haan

Om het hanenvlees meer aandacht te geven en goed in de markt te zetten, verkopen we de panklare haantjes onder de naam Haantje de Coq. Het is een heel smaakvol stuk vlees. Van-kop-tot-kont-chef Nel Schellekens benoemde de smaak zelfs ‘als tussen fazant en kip in’. En het is een eerlijk alternatief voor de ‘piepkuikens’ die geïmporteerd worden en die maar drie tot vier weken geleefd hebben

Door Klaske Bakker