Lekker eten

Filter op:
Sukadelapjes met stormbock

Stevige winterkost kun je soms wel gebruiken. Deze sukadelapjes maak je extra lekker door het gebruik van een donker biertje, in het speciaal de Stormbock. Hierdoor geef je nog wat extra smaak aan je heerlijke vlees.

Door Klaske Bakker
Boerenkoolkroketjes

Heb je net te veel boerenkoolstamp gemaakt? Geen probleem. Met dit recept tover je je restjes om in heerlijke kroketjes.

Door Klaske Bakker
Appel-mispelchutney

Nadat je de gelei hebt gemaakt blijft er nog veel mispel pulp over. Dit kun je gebruiken voor deze heerlijke mispelchutney.

Door Klaske Bakker
Pannenkoeken met mispelgelei

Niks is zo lekker als een pannenkoek. Bak ouderwetse pannenkoeken met dit heerlijke recept. Maak hem nu extra lekker met mispelgelei.

Door Klaske Bakker
Kerstbrood

Heerlijk bij de borrel of verrassend hartig bij het ontbijt: dit kerstbrood is altijd een succes. Zet het kerstgevoel op tafel.

Door Klaske Bakker
Sinterklaas-slof

Voor het heerlijk avondje moet ook wel iets heerlijks op tafel staan. Maak het standaard snoepgoed tot een heuse traktatie door er een heerlijke slof van te maken. Sint en Piet zullen er dol op zijn!

Door Klaske Bakker
Zo maak je mispelgelei

De meeste mensen weten niet wat ze aan moeten met de mispel. Redacteur Klaske Bakker gelukkig wel. Zij maakte van deze rottende vrucht heerlijke gerechten. Dit mispelgelei recept is de basis van alles.

Door Klaske Bakker
Runderstoof met pastinaak en winterpeen

Het is echt stoofvlees weer. Guur buiten betekent lekker met zijn allen naar binnen. Maak deze stoofpot voor het hele gezin. Extra speciaal door de pastinaak en winterpeen. Winterse korst op zijn best.

Door Klaske Bakker
Arretjescake met strooigoed

Het heerlijk avondje komt eraan. Daarbij zijn lekkernijen onmisbaar. Deze arretjescake zal de sint wel behagen, vol met snoepgoed.

Door Klaske Bakker
Stoofpeer-mousse

Probeer eens iets anders met je stoofperen. Een perfect nagerecht: stoofperen-mousse. Een heerlijke toetje voor de koudere dagen.

Door Landleven
Maak een heerlijke borrel: Sloe gin

Sloe gin is een heerlijke borrel voor in de winter. Het brouwsel wordt gemaakt van sleedoornbessen en is een echte aanrader voor de koude dagen. Want koud van buiten, maar warm van binnen.

Door Landleven
Amsterdamse koggetjes Landleven TV
Amsterdamse koggetjes

Amsterdamse koggetjes zijn makkelijke koekjes om op tafel te toveren. De koekjes werden in 1943 bedacht voor een bakwedstrijd, maar zijn nu nog steeds om op te eten. Een heerlijk zandkoekje met daarin zelfgemaakte karamelstukjes. 

Door Klaske Bakker