Lekker eten

Filter op:
IJzerkoekjes

IJzerkoekjes zijn wereldberoemde koekjes in Vlaardingen. Dit ovale koekje wordt uit het deeg gestoken en daarna aan beide kanten gebakken op een speciaal gietijzeren bakplaatje op het vuur of fornuis. In dit artikel vind je het recept van bakker Frank Hazenberg.

Door Klaske Bakker
Bonenstoofpot

In Nederland worden allerlei soorten bonen en erwten geteeld. Hiermee kunnen allerlei lekkere recepten gemaakt worden. In dit artikel lees je hoe je zelf een bonenstoofpot maakt.

Door Klaske Bakker
Huisgebakken kniepertjes

Het huis ruikt heerlijk naar boter en kaneel. Het wafelijzer sist en de koffie pruttelt. Het is een echte nieuwjaarstraditie om zelf kniepertjes, oftewel nieuwjaarsrolletjes, te bakken. Sla dit jaar ook eens aan het bakken en gebruik daarvoor dit overheerlijke recept.

Door Klaske Bakker
Bonensoep

In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Daar kan lekkere soep van worden gemaakt. In dit artikel lees je het recept voor een lichte bonensoep.

Door Klaske Bakker
Gevulde speculaas

Gevulde speculaas is een heerlijk lekkernij voor sinterklaasavond, helemaal als hij zelfgebakken is! In dit artikel vind je het recept.

Door Klaske Bakker
De lekkerste boerenkoolrecepten

De dagen worden korter, buiten wordt het kouder... de ideale tijd om de keuken in te duiken om een lekkere pan met boerenkool te maken! Landleven zette wat bijzondere variaties voor je op een rij. Natuurlijk vergaten we de worst niet én wat de lekkerste boerenkool is.

Door Landleven
De 10 lekkerste cakerecepten

Er gaat niets boven een heerlijke, zelfgebakken cake! Landleven deelt daarom de 10 lekkerste cakerecepten. Zo kun je zelf de lekkerste cakes bakken.

Door Landleven
Christmas cake

Voor de meeste mensen beslaat kerst twee dagen per jaar, maar niet voor Karin Groot Kormelink. Voor haar begint kerst al in de herfst. Dan start ze namelijk met de voorbereidingen van haar christmas cake. Ze legt aan Landleven uit hoe ze te werk gaat.

Door Klaske Bakker
Pastinaak-appelcake

Een verrassende cake met de smaken van de herfst; combineer zoete pastinaak met frisse appel en havermout in dit bijzondere baksel! Hier vind je het recept.

Door Klaske Bakker
De lekkerste soepen

Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Probeer een iets anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.

Door Landleven
Bramengelei

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Bramengelei is voor mij een van de pijlers van de herfst. Pas als ik een pan pruttelende bramen op het fornuis heb staan, is de herfst begonnen!”

Door Klaske Bakker
Wafels met kardemom

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Het recept van deze wafels heb ik gekregen van mijn buurman, die oorspronkelijk uit Noorwegen komt. Daar voegen ze een vleugje gemalen kardemom toe aan het wafelbeslag, écht een aanrader! Deze wafels bakt u in een ondiep wafelijzer, vaak hebben deze ijzers de vorm van vier hartjes bij elkaar (in tegenstelling tot een diep wafelijzer waar Luikse wafels in gebakken worden).”

Door Klaske Bakker