Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Aardbeienjam maken
Wil je aardbeienjam maken? Aardbeienjam is een echte basisjam, eenvoudig te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je...
Ingelegde radijsjes
Carolien Nijland leeft zoveel mogelijk zelfvoorzienend op het Groninger platteland. Samen met haar dochter Annalynn verbouwt ze groentes, houdt ze...
De beste rabarberrecepten
Ontdek deze overheerlijke rabarberrecepten. In combinatie met makreel of door de hangop, rabarber past overal bij. Dit zijn alle recepten met...
Maak je eigen bramenvlierbessenjam
Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijk super aan. Met dit simpele recept lukt...
Maak zelf de allerlekkerste pruimenjam
Pruimenjam maken is een van de leukste ‘klusjes’ in de zomer. Dit recept komt van Jannie Grinwis uit Ouddorp. Haar pruimenjam met vleugje rode port...
Courgette inmaken
De courgetteplant is bijna gegarandeerd een groot succes in de moestuin. Weinig moeite voor de tuinder en vaak een grote oogst. Voorkom dat de...
Augurken inmaken: zo maak je zelf de lekkerste augurken
Wil je zelf augurken inmaken? Met dit recept leer je stap voor stap hoe je augurken kunt inmaken. Dit recept is van de familie Grinwis uit Ouddorp....
Magnoliasiroop maken
Wist je dat je zelf een magnoliasiroop kan maken? Wanneer de magnolia in het voorjaar bloeit, kan je van de blaadjes een siroop trekken. Die is...
Groente fermenteren: zo doe je dat!
Biet, wortel, radijs, komkommer, rabarber, kolen, spruitjes, noem het maar op en Peter van Berckel heeft deze groente ooit weleens gefermenteerd. Hij...
Sanne’s rabarberjam
In het Noord-Limburgse Beringe telen Luc en Sanne Linders rabarber; geforceerde winterrabarber om precies te zijn. “Winterrabarber wordt binnen in...
Vijgenjam met chilivlokken
Deze vijgenjam is pittig en zoet en smaakt heerlijk bij (zelfgemaakte) paté of kaas. Dit heb je nodig: 1 kg verse vijgen 100 ml water 100 ml...
Zelf appelmoes maken met eigen appels
Zelf appelmoes maken zou tot het repertoire van elke plattelander moeten behoren. Als je zelf een boomgaard hebt, zitten er vast bomen tussen met...