Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Zelfgemaakte hazelnootpasta
            Heb je dit jaar het geluk van veel hazelnoten? Het is even een klusje om te ze pellen, maar daarna gaat er een wereld van recepten open! Bijvoorbeeld...
        
    Zelf appelmoes maken met eigen appels
            Zelf appelmoes maken zou tot het repertoire van elke plattelander moeten behoren. Als je zelf een boomgaard hebt, zitten er vast bomen tussen met...
        
    Pastasaus zelf maken
            Lisa Moll woont in een rijtjeshuis, maar met alle geneugten van een boerderijtje op het platteland. Kippen, een moestuin en een voorraadkast vol...
        
    Maak je eigen bramenvlierbessenjam
            Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijk super aan. Met dit simpele recept lukt...
        
    Mangochutney maken
            Mangochutney is een van de bekendste chutneys. Leuk om te maken als de groenteboer op de markt de mango’s eens in de aanbieding heeft.Bereidingstijd:...
        
    Zelf ketchup maken
            Culinair redacteur Klaske Bakker: “Zelf ketchup maken is leuk en niet moeilijk, en biedt volop mogelijkheden om te variëren met ingrediënten. Ketchup...
        
    Tomaat inmaken: gesmoorde tomaten op olie
            Tomaat inmaken is leuk om te doen! Wil je het ook eens proberen? Met dit recept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te...
        
    Zelf jam maken
            Zelfgemaakte jam is een must in het repertoire van de plattelandskok. Werk netjes en zorgvuldig, dan is jam maken niet moeilijk. Probeer het...
        
    Vijgenbladolie maken
            De vijgenstruik van onze culinair redacteur Klaske wil maar geen mooie vijgenoogst geven. Maar gelukkig weet ze wel iets anders lekkers dat ze kan...
        
    Aardbeienjam maken
            Wil je aardbeienjam maken? Aardbeienjam is een echte basisjam, eenvoudig te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je...
        
    Ingelegde radijsjes
            Carolien Nijland leeft zoveel mogelijk zelfvoorzienend op het Groninger platteland. Samen met haar dochter Annalynn verbouwt ze groentes, houdt ze...
        
    De beste rabarberrecepten
            Ontdek deze overheerlijke rabarberrecepten. In combinatie met makreel of door de hangop, rabarber past overal bij. Dit zijn alle recepten met...