Toetjes

Appelenpap

“Mijn vader was eerst melkboer en daarna kon hij een boerderij overnemen. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn moeder elke dag pap voor ons kookte. We aten tussen de middag warm en daarna kregen we pap. Als je warme pap eet, krijg je een heel fijn, rustig gevoel van binnen.

Door Landleven
Blauwe bliksem

In mijn jeugd was ‘blauwe bliksem’ boekweit in water gekookt. Het werd als pap gegeten met stroop, net als de bloempap of karnemelksepap. Het was dan ook echt blauw van kleur. Ik denk dat het een recept uit de oorlog is.''

Door Landleven
Roomsmoort

Corrie de Pater heeft hele fijne herinneringen aan het eten en maken van pap. De roomsmoort is een van deze heerlijke pappen. Ze deelt haar recept met Landleven.

Door Landleven
Appelclafoutis

Deze taart is lekker als toetje of bij de koffie. Je bakt hem in een gietijzeren pan, een Dutch oven.

Door Landleven
Meringuetaart met wichter pruimen maken

Lotte Daalman is een echte wichterpruimenkenner en heeft haar eigen boomgaard. In dit recept vind je hoe je van deze wichters een heerlijke meringuetaart maakt.

Door Landleven
Zelfgemaakte kwarktaart

Een heerlijk frisse taart met aardbeien en frambozen vers uit de tuin.

Door Klaske Bakker
Aardbeien trifle

Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de aardbeientrifle zijn niet nauwkeurig aangegeven, je kan ze makkelijk zelf bepalen.

Door Klaske Bakker
Fruit van de maand: augustus

In dit artikel vind je al het fruit van de maand augustus. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Fruit van de maand: juli

In dit artikel vind je al het fruit van de maand juli. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Chocoladetartelettes

Als je jarig bent in de zomer, ken je het ‘probleem’. Je wilt wel graag zelf een lekkere taart maken, maar op een warme dag zet je liever de oven niet aan. Dit recept is de oplossing: chocoladetartelettes te maken met koelkast, maar zonder oven.

Door Klaske Bakker
Dadel-cranberrytaart

Dit recept werd ingezonden door een lezer van Landleven; de heer Wijnand Kraan uit Amersfoort (83 jaar) beveelt deze taart van harte aan! Het is zijn eigen variant op een Bosnische dadeltaart van Rudolph van Veen.

Door Klaske Bakker
Beppetaart

Dit Friese recept wordt ook wel beppetaart (beppe is oma in het Fries) of bakketaart (bak betekent beschuit) genoemd. De naam oorlogstaart wordt gebruikt omdat deze taart gemaakt kan worden met ingrediënten die toen beschikbaar waren.

Door Klaske Bakker