Toetjes

Komkommerijs met munt

Tuinjournalist Modeste Herwig liet zich inspireren door de seizoenen en creëerde heerlijke zomerse ijsjes. Voor deze ijsjes gebruikte ze komkommers en munt uit eigen tuin.

Door Landleven
Zelf yoghurt maken: zo doe je dat

Zelf yoghurt maken is helemaal niet moeilijk en zelfs erg leuk om te doen. Volg deze simpele stappen en tover in een mum van tijd heerlijke yoghurt op tafel, voor elk moment.

Door Klaske Bakker
Karnemelkpannenkoekjes

Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in een landelijk recept, zoals deze karnemelkpannenkoekjes.

Door Klaske Bakker
Ijsjes met aardbei, munt en citroenlimonade

Frisse ijsjes met verse aardbeien, zelf te maken voor een warme zomerdag.

Door Klaske Bakker
Speciaal advocaatje

Wie houdt er eigenlijk niet van: een lekkere likeur, advocaatje of glaasje boerenjongens op zijn tijd? Zelfgemaakt natuurlijk het allerlekkerst! In Landleven 3 van 2018 vind je 5 lekkere recepten. Hier alvast de advocaat.

Door Klaske Bakker
Bitterkoekjespudding

Deze heerlijke bitterkoekjespudding is leuk om zelf te maken. Lekker voor deze koude tijd of voor de feestdagen!

Door Klaske Bakker
Chocoladevla

Tegenwoordig maakt er niemand nog zelf vla, terwijl dat veel lekkerder is dan uit de winkel. Bekijk het recept hier!

Door Klaske Bakker
Hopjesvla

Zelfgemaakte vla is veel lekkerder dan uit de winkel. Maar wie maakt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer het recept van deze hopjesvla eens!

Door Klaske Bakker
Vanillevla

Nederlandser kan het haast niet, een kommetje vla na het avondeten. Maar wie kookt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer deze vanille vla eens!

Door Klaske Bakker
Crème brûlée met speculaas

Een heerlijk nagerecht voor de feestdagen!

Door Klaske Bakker
Griesmeelpudding met bosbessensaus

Nederlandser kan haast niet: een kommetje vla na het avondeten. Maar wie maakt tegenwoordig nog zelf vla of pudding? Probeer dit griesmeelpuddingrecept eens, want zelfgemaakt is echt veel lekkerder dan uit de winkel.

Door Klaske Bakker
Hazelnoot-bokkenpootjestiramisu

De eindeloze discussies over het nagerecht met kerst zijn niet meer nodig met dit dessert van Landlevens Klaske.

Door Klaske Bakker