Bakken in de winter: de lekkerste zoete recepten
Krijg jij in de winter ook zo’n zin om lekker te bakken? Binnen bij de oven of het fornuis de mooiste en smakelijkste creaties maken is een prima manier om de koude dagen door te komen. We zetten 12 van onze lekkerste zoete recepten voor je op een rij.
Flapjacks met koffie en walnoten
Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in gebak en andere zoetigheden. Probeer bijvoorbeeld eens deze flapjacks: heerlijke koek met een lekker laagje glazuur.
NAAR HET RECEPT
Boterkoek met een twist
Heb je zin in een gemakkelijke én bijzondere taart? Dan is deze boterkoek zeker het proberen waard. De gember geeft een verrassende smaak die perfect past in de verder heerlijk zoete boterkoek.
Zoete muffins met frambozen en witte chocola
Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een zoete variant, met frambozen en witte chocolade. Lekker bij de high tea of de koffie. We geven je ook tips, zodat je de lekkerste muffins bakt!
Appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels
Deze appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels is een van de hardlopers van Giny Meilink van Van Taart tot Toet. De taart wordt gemaakt met heerlijke stukjes karamelfudge. Het geheime ingrediënt!
Kokosmakronen
Koffie of thee zonder een koekje erbij kan natuurlijk eigenlijk niet. Bak eens zelf koekjes voor een smakelijke en verse traktatie. Lees hier het recept voor de ouderwetse maar lekkere kokosmakronen.
Koffie-walnoottaart
Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra kruidig; zelfs als je niet van koffie houdt is deze taart niet te versmaden.
Zandtaartjes met stoofpeer
De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of banketbakkersroom en vervolgens met het beste seizoensfruit!
Appeltaart in een potje
Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje.
Traditionele stroopwafels
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een ‘kniepertjesijzer’ (oublie-ijzer).
Havermoutcake
Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik.
Arretjescake
Arretjescake was in de jaren 50 zeer populair. Het was makkelijk thuis te maken (er is geen oven voor nodig) waardoor de cake de bijnaam ‘bakkerverdriet’ kreeg.
Chocoladetulbandjes met chocoladesaus
Wij gebruikten voor deze mini-tulbandjes de Bundt brownie-vorm van Nordic Ware. Je kunt ook een gewoon muffinbakblik met twaalf holletjes gebruiken.