Bakken in de winter: de lekkerste zoete recepten

Bakken in de winter: de lekkerste zoete recepten

Krijg jij in de winter ook zo’n zin om lekker te bakken? Binnen bij de oven of het fornuis de mooiste en smakelijkste creaties maken is een prima manier om de koude dagen door te komen. We zetten 12 van onze lekkerste zoete recepten voor je op een rij.

Flapjacks met koffie en walnoten

Flapjacks met koffie en walnoten

Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in gebak en andere zoetigheden. Probeer bijvoorbeeld eens deze flapjacks: heerlijke koek met een lekker laagje glazuur.
NAAR HET RECEPT

Boterkoek met een twist

Boterkoek met een twist

Heb je zin in een gemakkelijke én bijzondere taart? Dan is deze boterkoek zeker het proberen waard. De gember geeft een verrassende smaak die perfect past in de verder heerlijk zoete boterkoek.

NAAR HET RECEPT

Zoete muffins met frambozen en witte chocola

Zoete muffins met frambozen en witte chocola

Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een zoete variant, met frambozen en witte chocolade. Lekker bij de high tea of de koffie. We geven je ook tips, zodat je de lekkerste muffins bakt!

NAAR HET RECEPT

Appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels

Appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels

Deze appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels is een van de hardlopers van Giny Meilink van Van Taart tot Toet. De taart wordt gemaakt met heerlijke stukjes karamelfudge. Het geheime ingrediënt!

NAAR HET RECEPT

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Koffie of thee zonder een koekje erbij kan natuurlijk eigenlijk niet. Bak eens zelf koekjes voor een smakelijke en verse traktatie. Lees hier het recept voor de ouderwetse maar lekkere kokosmakronen.

NAAR HET RECEPT

Koffie-walnoottaart

Koffie-walnoottaart

Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra kruidig; zelfs als je niet van koffie houdt is deze taart niet te versmaden.

NAAR HET RECEPT

Zandtaartjes met stoofpeer

Zandtaartjes met stoofpeer

De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of banketbakkersroom en vervolgens met het beste seizoensfruit!

NAAR HET RECEPT

Appeltaart in een potje

Appeltaart in een potje

Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje.

NAAR HET RECEPT

Traditionele stroopwafels

Traditionele stroopwafels

Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een ‘kniepertjesijzer’ (oublie-ijzer).

NAAR HET RECEPT

Havermoutcake

Havermoutcake

Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik.

NAAR HET RECEPT

Recept voor arretjescake

Arretjescake

Arretjescake was in de jaren 50 zeer populair. Het was makkelijk thuis te maken (er is geen oven voor nodig) waardoor de cake de bijnaam ‘bakkerverdriet’ kreeg.

NAAR HET RECEPT

Chocoladetulbandjes met chocoladesaus

Chocoladetulbandjes met chocoladesaus

Wij gebruikten voor deze mini-tulbandjes de Bundt brownie-vorm van Nordic Ware. Je kunt ook een gewoon muffinbakblik met twaalf holletjes gebruiken.

NAAR HET RECEPT