Bijgerechten

Stoere bink

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke tarwebloem.

Door Landleven
Luxe binkjes

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury tijdens de Landleven Winter broodbakwedstrijd. Ze deelt haar recept met ons.

Door Landleven
Zoete stoofkool

Zoete stoofkool met rode kool, appel en gemberwortel van Vincent Robijn. Een heerlijk gerecht om op een echte herfstdag te serveren met aardappelpuree. 

Door Landleven
Pittige soep

Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze soep. 

Door Landleven
Auberginedip

Auberginedip, oftewel baba ganoush, is een klassieker uit het Midden-Oosten waarbij aubergines boven een vuurtje geblakerd worden voordat ze met sesampasta tot een dip worden gemaakt.

Door Landleven
Kip met wijn

Kip met wijn die wordt gestoofd boven een vuurtje. Door paddenstoelen gebakken met knoflook en tijm toe te voegen heb je fantastisch comfortfood.

Door Landleven
Bak zelf focaccia met kruiden en tomaatjes

Bak zelf deze focaccia met verse Italiaanse kruiden, zeezout en tomaatjes. Dit recept van Hester van der Werff is makkelijk en snel te maken.

Door Landleven
Hartige tomatenjam

Heeft u deze zomer veel tomaten in de tuin? Probeer dan eens tomatenjam. Deze jam is niet zoet, maar hartig en erg lekker bij kaas, als dipsaus, bij een borrelplank of op een hamburger.

Door Klaske Bakker
Tomatensaus maken met Hester

Tomatensaus maken? Hester van der Werff verwerkt de overvloedige oogst uit haar moestuin in de keuken. Vind hier haar recept voor de beste tomatensaus.

Door Klaske Bakker
Vlierbloesembeignets Landleven TV
Vlierbloesembeignets

Ga mee de natuur in met wildplukker Judith Klappers. Van kinds af aan was Judith in de natuur te vinden en druk met het maken van haar eigen heksensoepjes. Sinds een lange tijd kun je niet alleen de heksensoepjes van Judith proeven, maar ook heel veel ander lekkers uit de natuur. Judith plukt altijd met de seizoenen mee. “Nu is er veel vlier te vinden, dus gaan we van de vlierbloesem heerlijke beignets maken. Geloof mij, deze beignets ga je heerlijk vinden.”

Door Geerte Vierwind
Boterbord met gedroogde bloemen

Haal de tuin naar binnen en serveer hem op tafel! Dat kan met dit boterbord versierd met gedroogde bloemen.

Door Klaske Bakker
Borrelplank uit de moestuin

Maak deze heerlijke borrelplank uit eigen tuin. Heel makkelijk en simpel, want hiervoor heb je maar een paar ingrediënten nodig. 

Door Klaske Bakker