Bijgerechten

Platbrood met daslook en geitenkaas

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!

Door Klaske Bakker
Gebakken makreel met rabarber

De lichtroze stengels van geforceerde rabarber worden afgedekt en beschermd door een terracotta pot. In de pot is het donker en relatief warm; daardoor kun je eerder oogsten en zijn de stengels zachter, zoeter en delicater van smaak. Met geforceerde rabarber maakt u al vroeg in het seizoen dit heerlijke recept. De vettige makreel combineert qua smaak heel goed met in witte wijn gepocheerde roze rabarber.

Door Klaske Bakker
Custardpuddinkjes met rabarber

De lichtroze stengels van geforceerde rabarber worden afgedekt en beschermd door een terracotta pot. In de pot is het donker en relatief warm; daardoor kunt u eerder oogsten en zijn de stengels zachter, zoeter en delicater van smaak. Met geforceerde rabarber maakt u al vroeg in het seizoen deze heerlijke custardpuddinkjes.

Door Klaske Bakker
Tarte tartin van rabarber

De lichtroze stengels van geforceerde rabarber worden afgedekt en beschermd door een terracotta pot. In de pot is het donker en relatief warm; daardoor kun je eerder oogsten en zijn de stengels zachter, zoeter en delicater van smaak. Met geforceerde rabarber maakt u al vroeg in het seizoen dit heerlijke recept. Een fijn taartje voor een eerste lentedag!

Door Klaske Bakker
Hartig taartje met daslook en brandnetel

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte hangop met rabarber

De lichtroze stengels van geforceerde rabarber worden afgedekt en beschermd door een terracotta pot. In de pot is het donker en relatief warm; daardoor kunt u eerder oogsten en zijn de stengels zachter, zoeter en delicater van smaak. Met geforceerde rabarber maakt u al vroeg in het seizoen dit heerlijke recept met hangop.

Door Klaske Bakker
Friese woudbonensoep met palmkool en droge worst

In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin. Geniet van zijn verse winterse oogst met dit stoere recept.

Door Klaske Bakker
Wintersalade met postelein, appel, roodlof en hazelnoot

In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin. Geniet van zijn verse winterse oogst met dit stoere recept.

Door Klaske Bakker
Cake uit de wonderpan

Wie kent hem nog, de wonderpan? Culinair redacteur Klaske Bakker test de pan uit en geeft haar tips.

Door Klaske Bakker
Aardappels, spruitjes en worst

In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin. Geniet van zijn verse winterse oogst met dit stoere recept.

Door Klaske Bakker
Rimpelige appels

Rond deze tijd van het jaar kan uw appeloogst er wat rimpelig uit gaan zien. De smaak is nog prima, maar voor een handappel zien ze er niet zo aantrekkelijk meer uit. De oplossing? In een taart, een koek of de appelmoes ermee! Dit zijn de lekkerste recepten op een rijtje.

Door Landleven
De lekkerste streekgerechten

Iedere streek in ons land heeft zo zijn eigen gewoontes, tradities en lekkernijen. Wij hebben de lekkerste streekgerechten voor je op een rijtje gezet en dankzij de bijbehorende recepten kun je ze ook heerlijk zelf maken.

Door Landleven