Bijgerechten

Broodje haring net-wat-anders

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens een van deze variaties!

Door Klaske Bakker
Verse eiersalade

Deze verse, zelfgemaakte eiersalade is lekker op brood; gegarneerd met wat kleine blaadjes Oost-Indische kers. Je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen.

Door Klaske Bakker
Salade met mieriksworteldressing

Mierikswortel kan prima groeien in de Nederlandse moestuin. De pittige wortel geeft een echte kick aan deze dressing.

Door Klaske Bakker
Haring-bietensalade

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten.

Door Klaske Bakker
Hartige uientaartjes met ansjovis

Lekker voor bij de picknick, deze uientaartjes met ansjovis.

Door Klaske Bakker
Pompoensalade

In de herfst heb je weleens een halve pompoen over van de vorige dag. Daar heeft culinair redacteur Klaske deze salade voor bedacht: gebruik dan de blokjes pompoen die al gekookt en afgekoeld zijn. Lekker met couscous, geitenkaas en zuidvruchten.

Door Klaske Bakker
5 recepten voor de lekkerste gehaktballen

Wie houdt er niet van een lekker gehaktballetje? Hartig bij de borrel of juist stevig voor bij het avondeten. Landleven zette 5 recepten voor je op een rij om die 'gewone' bal net even wat bijzonderder te maken.

Door Klaske Bakker
Gehaktballetjes met ratatouille uit de römertopf

De römertopf was jaren terug ontzettend populair, misschien heb je er nog wel eentje in de kelder staan. Gehaktballetjes lenen zich uitstekend voor bereiding in deze prachtige ovenschaal.

Door Klaske Bakker
Pittige lamsgehaktballetjes

Deze pittige lamsgehaktballetjes kun je bakken in de pan, maar ook in de oven. Heerlijk met een sausje van Griekse yoghurt, komkommer en munt.

Door Klaske Bakker
Limburgse gehaktballetjes met stroop en bruin bier

Heerlijke gehaktballetjes en nét even wat anders, deze Limburgse gehaktballetjes met stroop en bruin bier. Maak ze met kruimige aardappels en geroosterde groente.

Door Klaske Bakker
Knolgratin

Knolraap, raapjes of meiknolletjes zijn glad, klein van stuk en mooi rond, en verlopen qua kleur van paars naar wit. Van binnen zijn ze wit. Maak er een heerlijke winterse gratin van.

Door Klaske Bakker
Knolselderij met gepofte knoflook

Knolselderij met gepofte knoflook is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade of als bijgerecht bij een stoofpot.

Door Klaske Bakker