Bijgerechten

Kweeappelgelei

De pitjes van kweeappels bevatten heel veel pectine. Daardoor kun je er heel goed een gelei van maken. Kweeappelgelei is lekker op toast of met versgebakken scones, maar ook bij kaas smaakt de gelei perfect.

Door Landleven
Gele linzensoep met winterwortel

Deze gele linzensoep is vullend en vegetarisch. Probeer vandaag nog deze heerlijke linzensoep met winterwortel, knoflook en ui.

Door Klaske Bakker
Flammkuchen met ganzengehakt

Ganzenvlees is gezond en mager. Met ganzengehakt maak je een heerlijk flammkuchen.

Door Landleven
Beef jerky van gans

Beef jerky van gans is gezond en makkelijk zelf te maken. Ook is beef jerky nog een lange tijd lekker en houdbaar nadat je het gemaakt hebt.

Door Landleven
Ganzen-bitterballen

Ganzen-bitterballen zijn lekker en makkelijk zelf te maken. Ook zijn ze in te vriezen, zodat je op een later moment kan genieten van deze heerlijke bitterballen.

Door Landleven
Wildpaté

Maak zelf wildpaté met ganzenborst, lever en vetspek.

Door Landleven
Gevulde boerenpannenkoeken

Dit dun gebakken flensje wordt gevuld met gehakt van de lakenvelder koe en veel groentes en kaas. De lakenvelders grazen op grasland langs de Vecht; dat levert mals en smakelijk vlees op.

Door Klaske Bakker
Vinaigrette met mosterd en honing

De verhouding van een vinaigrette is één deel azijn en drie delen olie. Wat zelfgemaakte mosterd erbij maakt het extra speciaal.

Door Landleven
Dunne gesneden brandrood rund met knolraap

De basis voor dit gerecht is een dungesneden, gemarineerde biefstuk van het brandrode rund, een oersterk ras en levend Sallands cultureel erfgoed.

Door Klaske Bakker
Halfgrove honing mosterd

Honing en mosterd zijn een klassieke combinatie. Nederlandse en Franse mosterdsoorten zijn over het algemeen niet zo zoet, in tegenstelling tot mosterd uit Scandinavië of Engeland. U kunt deze mosterd zo zoet maken als u zelf wilt.

Door Landleven
3 kruidenmengsels voor gevogelte

Meng zelf kruiden en specerijen om je vlees mee te kruiden. Deze kruidenmengsels horen bij de beef jerky van gans, uit het oktobernummer van 2022. Maar je kunt er allerlei wild en gevogelte mee op smaak brengen.

Door Landleven
Ingemaakte mosterdzaadjes

Ingemaakte mosterdzaadjes smaken pittig, zuur en knapperig; een bijzondere topping op een salade of pizza.

Door Landleven