Bijgerechten

Courgette inmaken

De courgetteplant is bijna gegarandeerd een groot succes in de moestuin. Weinig moeite voor de tuinder en vaak een grote oogst. Voorkom dat de courgettes uitgroeien tot heel grote exemplaren en oogst ze liefst jong. Eet ze vers of verwerk ze in een van deze recepten om er later van te kunnen genieten.

Door Klaske Bakker
De 8 lekkerste quiches

Landleven heeft de lekkerste quiches voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en serveer het met een feestje of gewoon als avondeten.

Door Landleven
pompoenpittensaus

Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van jong tot oud, met hernieuwde blik kijken naar de natuur. Een belangrijk onderdeel daarbij is smaak. In dit artikel vind je het recept voor een pompoenpittensaus.

Door Landleven
Sleedoornolijven

Pluk in het najaar sleedoornbessen en maak ze in als een soort olijven. Zo kun je in de lente nog genieten van de smaak van de herfst.

Door Landleven
Stoere bink

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke tarwebloem.

Door Landleven
Luxe binkjes

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury tijdens de Landleven Winter broodbakwedstrijd. Ze deelt haar recept met ons.

Door Landleven
Zoete stoofkool

Zoete stoofkool met rode kool, appel en gemberwortel van Vincent Robijn. Een heerlijk gerecht om op een echte herfstdag te serveren met aardappelpuree. 

Door Landleven
Pittige soep

Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze soep. 

Door Landleven
Auberginedip

Auberginedip, oftewel baba ganoush, is een klassieker uit het Midden-Oosten waarbij aubergines boven een vuurtje geblakerd worden voordat ze met sesampasta tot een dip worden gemaakt.

Door Landleven
Kip met wijn

Kip met wijn die wordt gestoofd boven een vuurtje. Door paddenstoelen gebakken met knoflook en tijm toe te voegen heb je fantastisch comfortfood.

Door Landleven
Bak zelf focaccia met kruiden en tomaatjes

Bak zelf deze focaccia met verse Italiaanse kruiden, zeezout en tomaatjes. Dit recept van Hester van der Werff is makkelijk en snel te maken.

Door Landleven
Hartige tomatenjam

Heeft u deze zomer veel tomaten in de tuin? Probeer dan eens tomatenjam. Deze jam is niet zoet, maar hartig en erg lekker bij kaas, als dipsaus, bij een borrelplank of op een hamburger.

Door Klaske Bakker