Tip voor het weekend: tapas

Tip voor het weekend: tapas

Tapas is altijd een goed idee op warme, lome zomeravonden, als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Bereid bijvoorbeeld deze Hollandse zomertapas uit Landleven. Heerlijke hapjes om, onder het genot van een koel glas, van de eindeloze zomeravond te genieten.

Tapas inspiratie 

 Neem een flinke snijplank en leg daarop bijvoorbeeld:

  • Vlokken warm gerookte zalm, geserveerd met verse dille en enkele blaadjes rucola. 
  • Een paar plakjes lekkere vleeswaren, bijvoorbeeld gerookte beenham.
  • Drie rondjes zachte, Hollandse geitenkaas, elk verpakt in twee laagjes filodeeg. Even bruin laten worden in de oven, 25 minuten op 175 graden. Garneer met wat straaltjes honing.
  • Ook lekker bij tapas: gegrilde groene asperges. Maak ze schoon, doe ze in een ovenschaal, besprenkelen met olijfolie, zout en peper, dan dertig minuten op 175 graden.
  • Pittige blokjes Nederlandse kaas, bijvoorbeeld oude kaas uit de IJsselvallei.
  • Gegrilde paprika en courgette: schoonmaken en in de gewenste plakjes snijden. Besprenkelen met olijfolie, zout en peper, dan dertig minuten op 175 graden.

Zelf gebakken focaccia dippen in komkommer-yoghurtdip.

Brood erbij

Ook lekker bij de tapas: belegde stokbroodjes. Of bak zelf focaccia en serveer deze met komkommer-yoghurtdip. Eet smakelijk en geniet van je tapas! 

naar recept

Meer inspiratie?

Zoek je meer inspiratie voor zomerse recepten? Wat dacht je dan van deze zomerse salades, bbq gerechten of alcoholvrije zomerdrankjes?Â