Brandnetelsoep met crostini’s

Als kind was Judith Klappers (52) buiten verschillende heksensoepjes aan het maken. “Mijn soepjes waren nooit eetbaar. Op een gegeven moment wilde ik...

Rabarbercheesecake

Carolien Nijland leeft zoveel mogelijk zelfvoorzienend op het Groninger platteland. Samen met haar dochter Annalynn verbouwt ze groentes, houdt ze...

Bietenspread

Carolien: “Voor deze spread gebruik ik onze eigen bieten en onze eigen kaas. Dat is natuurlijk het allerlekkerste. Maar je kunt ze ook kopen bij de...

Ingelegde radijsjes

Carolien Nijland leeft zoveel mogelijk zelfvoorzienend op het Groninger platteland. Samen met haar dochter Annalynn verbouwt ze groentes, houdt ze...

Janny’s ananas-kokos-plaatkoek

Al haar hele leven is oma Janny te vinden in de keuken. De overheerlijke boterkoek, appeltaart en kokosmakaronen zijn een begrip binnen de familie. In...

Maak ambachtelijke mosterd op de Doesburgsche manier

“Doesburgsche mosterd is een begrip door heel Nederland”, vertelt Timon Houwers, eigenaar van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Afgelopen...

Quiche met palmkool en spek

Een lekkere maaltijd met palmkool is nooit te versmaden. Verwerk de koolbladeren bijvoorbeeld in deze lekkere quiche en serveer met een frisse salade....

Sanne’s rabarberjam

In het Noord-Limburgse Beringe telen Luc en Sanne Linders rabarber; geforceerde winterrabarber om precies te zijn. “Winterrabarber wordt binnen in...

Blauwe bliksem

Stoofpeertjesstamppot, ook wel blauwe bliksem genoemd, is een heerlijk winters recept. Probeer vandaag nog deze heerlijke stoofpeertjesstamppot met...

Stevig gevulde wintersoep

Zo aan het einde van de winter is er in de meeste moestuinen niet veel te oogsten meer over. Maar vaak is er nog wel wat kool te vinden, en een lekker...

Recept voor oliebollen

Met dit recept bak je de allerlekkerste oliebollen gewoon zelf! Lekker en minder vet dan die je bij een kraam koopt. Gelukkig én gezond nieuwjaar!...

Kerstpaté met gevogelte en noten

Maak de paté een a twee dagen voordat u het wilt serveren. Dan zijn de smaken optimaal ingetrokken. Dit recept is goed voor een kilo paté. Dit heb je...