Limburgs Zoervleisj

Herman en Mieke Laeven genieten regelmatig van zoervleisj, een traditionele Limburgse stoofpot met een licht zure smaak. Herman maakt het gerecht naar...

Gebakken aspergesalade

Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid de asperges dan ook eens anders. Naast de koude...

Asperges met ei, ham en zelfgemaakte hollandaisesaus

Het is weer mei: tijd voor asperges. Haal ze uit de tuin, bij de plaatselijk boer of uit de supermarkt. Asperges kun je op veel manieren eten. Wij...

Zomers snijbietstamppotje

De bladeren en de steel van het bladgewas snijbiet zijn eetbaar. Dit stamppotje is een lekkere variatie op onze traditionele winterkost en kan prima...

Rendang

Dit is een heerlijk stoofgerecht, waarbij het vlees urenlang zachtjes wordt gegaard. Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten: de...

Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden....

Kip-in-de-hoed

Kipfilet met bladerdeeg uit de oven. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 60 min. Dit heb je nodig: 400 g kipfilet 50 g boter 6 bolletjes gember (uit...

Hartige tulband met wilde kruiden

De tulbandvorm is ook goed voor hartige gerechten te gebruiken. Probeer dit recept eens uit. Het is geschikt voor 6 personen. Bereidingstijd: 90 min....

Geroosterde vijgen met crème fraîche

Een heerlijk zoet bijgerecht van vijgen uit de oven. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: klontje roomboter 16 rijpe vijgen 2...

Stoemp

Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de...

Vlaams stoofvlees

Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht goed bindt. Aantal personen: 4....

Pastei met korstdeeg

Pastei uit de oven met riblappen, champignons en spruitjes.Aantal personen: 6. Dit heb je nodig: 300 g bloem 200 g koude boter flinke snuf zout 50 ml...