Proef het voorjaar: Provençaalse molsla

Proef het voorjaar: Provençaalse molsla

Provençaalse molsla is echt een recept voor het vroege voorjaar. Molsla is gebleekt blad van de paardenbloem en familie van witlof, cichorei en kapucijnerbaard. In plaats van molsla zijn in dit recept dan ook al deze andere pittige varianten bruikbaar.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig:

  • 100 g spekblokjes
  • 4 aardappels
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 tomaten
  • 4 el tomatenpuree
  • snufje suiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 300 g molsla

Zo ga je te werk:

  • Bak de spekblokjes uit en laat ze uitlekken.
  • Kook de aardappels en snijd ze blokjes.
  • Snijd de eieren en de tomaten in schijfjes.
  • Meng de tomatenpuree met de suiker, de azijn, de olijfolie, zout en peper tot een gladde saus.
  • Meng de molsla met de spekjes, de aardappels en de tomaten en roer er dan de saus doorheen. Leg tot slot de eieren op de salade.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.