Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Zo maak je de perfecte beef wellington
Wil je jouw gasten tijdens deze feestmaand eens goed verwennen? En ben je niet vies van een culinaire uitdaging? Serveer dan beef wellington! Dit...
Kaasfondue recept met dips en tips
Kaasfondue past perfect bij de herfst- en wintertijd! Enkele kazen, een geschikte fonduepan, bijgerechten en fijn gezelschap vormen de perfecte...
Plaattaart met bieten, geitenkaas en walnoten
Het grote voordeel van plaattaart is dat je die kunt beleggen met alles wat jij lekker vindt. Wij kozen voor plaattaart met bieten, geitenkaas en...
Maak gebakken gruttenbrij
Maak gebakken gruttenbrij volgens het familierecept van Theodora Otterspeer. Het streekgerecht uit de Alblasserwaard werd vroeger gegeten als...
Verrassende herfstsalade met pompoen en walnoten
Zoek je een smakelijke herfstsalade? Wat dacht je van deze lauwwarme salade met pompoen, spelt, knapperige boerenkool en walnoten? Laat je verrassen...
Penne met walnotensaus: verrassend pastarecept
Penne is zo’n pasta waarmee je lekker kunt variëren. Het is heerlijk in een salade, ovenschotel of romige pasta. Heb je penne met walnotensaus al...
Herfstrecept: geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus
Geroosterde bloemkool met walnoot-paprikasaus is een heerlijk herfstrecept. Want wie dacht dat je bloemkool alleen kunt koken, heeft het mis....
Broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise
Dit recept voor broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise is perfect als snelle en smakelijke lunch of als makkelijk avondmaal. Door de gegrilde...
Aardappelsalade met gerookte zalm
Wil je een lekkere aardappelsalade maken? Probeer dit heerlijke gerecht van Jacob Nauta eens uit! Je maakt de aardappelsalade met gerookte zalm, dille...
Vijfschaft
Dit is een ouderwets boerengerecht met vijf ingrediënten, vandaar de naam vijfschaft. Serveer je er worst en spek bij, dan wordt het zevenschaft...
Kapucijners met spek en stroop
Kapucijners met stroop is een heerlijk ouderwets streekgerecht. Dit heb je nodig: 450 g gedroogde kapucijners 250 g (biologische) gerookte spekreepjes...
Stamppot stopverf
Een eenvoudige doch voedzame maaltijd; zo kan stamppot stopverf het beste omschreven worden. Gekookte bruine bonen worden tot stamppot gestampt met...