Meergranenstokbroodje met gegrilde kip en mostermayonaise.

Broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise

Dit recept voor broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise is perfect als snelle en smakelijke lunch of als makkelijk avondmaal. Door de gegrilde kippendijen en paprika's zit dit broodje boordevol smaak. De zelfgemaakte mosterdmayonaise maakt het helemaal af. Genoeg voor 4 personen.

Ingrediënten broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise

  • 1 meergranenstokbrood
  • 400 g gegrilde kippendijen
  • 2 gegrilde rode paprika’s
  • zelfgemaakte mosterdmayonaise (zie kader)

Bereidingswijze broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise

  1. Snijd per persoon een stuk van het stokbrood en snijd het horizontaal open.
  2. Smeer wat mosterdmayonaise op het brood.
  3. Beleg het brood met de in reepjes gesneden kippendijen en rode paprika.

Potje zelfgemaakte mosterd op de tuintafel.

Mosterdmayonaise

Voor de mosterdmayonaise meng je 100 g naturel mosterd met 200 g mayonaise. Een recept hoe je zelf mosterd maakt, vind je hier: Recept grove mosterd en hier vind je een filmpje over mosterd maken. En wil je alles zelf maken, dan hebben we hier ook een filmpje hoe je zelf mayonaise maakt.  Voor dit recept gebruikten we Wartenster mosterd uit Friesland.

De Friese Mosterdmakerij
Midsbuorren 7
9003 LB Warten
058 – 255 20 56
www.defriesemosterdmakerij.nl
www.dewartenster.nl