Grove mosterd op lepel

Grove Mosterd

Deze grove mosterd heeft een lekker pittige en is gemaakt van een combinatie van gele en bruine mosterdzaadjes. Hoe langer u de mosterd in de keukenmachine laat draaien, hoe fijner deze wordt. Voor grove mosterd maalt u dus maar kort. Extra structuurverschil kunt u creƫren door iets van het zaad achter te houden en op het allerlaatst heel kort mee te laten draaien.

Dit heb je nodig:

  • 50 g gele mosterdzaadjes
  • 50 g bruine mosterdzaadjes
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 1 flinke tl zout

Zo ga je te werk:

  1. Meng de zaadjes met de azijn in een glazen kom. Laat het mengsel een nacht weken.
  2. Schep het de volgende dag in een keukenmachine,
  3. voeg het zout toe en draai de mosterd een minuut of vijf of tot u de gewenste structuur hebt.
  4. Schep de mosterd in een schone glazen pot. 

Tekst en fotografie door Anna Rubingh.