Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt!

Fruit van de maand: juli

De zomer is begonnen en dat betekent ook weer veel zomerfruit! Deze maand kun je heerlijk genieten van: aardbeien, abrikozen, appels, bramen, zwarte, blauwe en rode bessen, frambozen, kersen, kruisbessen, perzik en mango! Ontdek de lekkerste recepten met het fruit van de maand juli hieronder. 

Kersen

De dieprode vruchtjes van de kers zijn een van de weinige echt seizoensgebonden fruitsoorten. Ontdek hieronder alle recepten met kersen. 

Naar recepten

Frambozen

Rood is dé kleur van het zomerfruit, en ook van de framboos. Een heerlijke vrucht om te verwerken in bijvoorbeeld muffins, brownies of een taartje.

Naar recepten

Bramen

Bramen in huis gehaald maar nog geen idee wat je ervan wilt maken? Hieronder vindt je allerlei heerlijke recepten met bramen.

Naar recepten

Aardbeien

Het seizoen van de aardbeien. Een veelzijdige vrucht die in veel gerechten verwerkt kan worden. Je vindt hier een aantal heerlijke recepten met aardbeien.

Naar recepten

Arbikozen

Abrikozen zijn heerlijk om te verwerken in gerechten of in een drankje, zoals Boerenmeisjes. Kijk hier voor onze recepten met abrikozen.  

Naar recepten

Appels

Hier vind je alle heerlijke recepten met appels. Van appeltaart tot stamppot en van likeur tot appelstroop. 

Naar recepten

Kruisbessen

De kruisbes is een vrucht die vaak wordt onderschat. Maar geef de vrucht een kans en verwerk hem in een van onze heerlijke gerechten.

Naar recepten

Zwarte bessen

De zwarte bes is prima te verwerken in bijvoorbeeld een likeur, limonade of in een taart. Ga zelf aan de slag met een van deze heerlijke gerechten! 

Naar recepten

Rode bessen

Het is pas echt zomer als je een emmer vol rode besjes af moet rissen. En is de klus geklaard? Maak dan deze prachtige, robijnrode gelei. Rode bessen laten zich goed invriezen om op een later moment te worden verwerkt tot sap, gelei of jam. 

Naar het recept

Mango

Mangochutney is een van de bekendste chutneys. Leuk om te maken als de groenteboer op de markt de mango's eens in de aanbieding heeft. 

Naar het recept

Perzik

Proef je perzik dan proef je zomer. Maak deze heerlijke perzik-framboosplaatkoek en de zomer kan echt beginnen!

Naar het recept

Blauwe bes

Een heerlijke zomerse traktatie, dat zijn blauwe bessen. Ze zijn lekker fris en zoet. Verwerk de bessen in deze muffins en je culinaire zomer kan niet meer stuk!

Naar het recept