Aardappelen passen in ieder gerecht. In de ovenschotel in de soep, bekijk hier alle recepten met aardappelen.
Bereid aardappels eens op een andere manier.
Aardappeltaartjes uit de oven.
Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip.
Dit heerlijke gerecht met aardappelen en andijvie krijgt door de blauwe kaas een pittige smaak.
Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept.
Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee op te deppen.
Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.
Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete bliksem’.
Deze gepofte aardappels zijn gevuld met gerookte kip, walnoot en bleekselderij. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd.
Aardappels worden vaak gezien als een simpel gerecht. Maar pof ze eens in de oven en serveer met een vulling van zalm, zure room en verse dille.
Een heerlijk gevulde ovenschotel vol aardappels, knoflook en lekkere smaakmakers.
Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam.
Knolraap, raapjes of meiknolletjes zijn glad, klein van stuk, mooi rond, en verlopen qua kleur van paars naar wit, van binnen zijn ze wit. Maak er een heerlijke winterse gratin van.
Er valt met aardappels meer te beleven dan alleen het bekende bintje. Met deze soorten zet je een aardappelschotel op tafel die er niet alleen anders uitziet, maar die ook nieuwe smaken meebrengt.
Een heerlijk simpel bijgerecht van aardappel en pastinaak voor bij wat groenten. Dauphinoise is een Franse techniek om aardappelen klaar te maken, ook wel gratineren genoemd.
Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit de supermarkt zijn een andere, snelle oplossing.
Wintergroentes als aardappels en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze niet onder voor hun elegantere soortgenoten.
Aardappelpuree is heerlijk en makkelijk en snel te maken. Doe er een beetje pastinaak doorheen voor een unieke smaak en lekker smullen maar.
Deze hutspot is een beetje anders dan normaal. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt, maar apart op een laag vuur gebakken met een schepje suiker.
Deze aardappelbolletjes zijn heerlijke zachte broodjes die het perfect doen bij een kom soep of om jus mee op te deppen. Het zetmeel in de aardappels voedt de gist en zorgt voor een mooi luchtig brood. Ideaal om een restje aardappelen in te verwerken.
Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’. Je kan ze ook in een zakje kopen bij de betere groenteboer of sommige supermarkten.
Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de Nederlandse hutspot.
Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. Prijs: €12,50.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.