Nu de temperaturen weer aan het stijgen zijn, de zon weer begint te schijnen en de eerste krokusjes weer beginnen te bloeien, is het ook tijd om weer lichtere gerechten te gaan koken. Daarom hebben wij speciaal voor jullie de heerlijkste voorjaarsgerechten geselecteerd die gegarandeerd voor een lentegevoel gaan zorgen.
Aardappels worden vaak gezien als een simpel gerecht. Maar pof ze eens in de oven en serveer met een vulling van zalm, zure room en verse dille.
Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit de supermarkt zijn een andere, snelle oplossing.
Erwtensoep is een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak voor de lente eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.
Kiwi’s laten zich goed invriezen. Het is zeker niet moeilijk: schil de kiwi’s, snijd het vruchtvlees in stukjes en stop ze in de vriezer. Het bevroren fruit is heerlijk in een smoothie.
Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd.
Een geel eitje op een bedje van sla, een makkelijk te bereiden fris voorgerechtje. Hoe langer je de eieren bewaart, hoe sterker de smaak wordt.
Kip-citroenstoofpotje is een heerlijk en fris stoofpotje met kip, citroen en appel. Een gerecht dat perfect is voor de eerste lentedagen.
Maak eens een verrassende jam van kiwi's. Jam is heel snel en makkelijk te maken en met kiwi zet je een keer iets anders op de ontbijttafel.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.