Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Vijgenbrood met geitenkaas
            Maak eens vijgenbrood met geitenkaas! Dit recept is genoeg voor twaalf smakelijke boterhammen. Bereidingstijd: 150 minuten (inclusief rijzen en...
        
    Stevige knolselderijsoep
            Deze stevige knolselderijsoep serveer je met gerookte forel en frisse tuinkers. Heerlijk als voorgerecht op een winterse avond. Aantal personen: 4...
        
    Sigrids voorjaarssoep
            Gebruik de wilde groenten uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten Dit heb je nodig: klontje...
        
    Gevulde daglelies
            Een bijzonder borrelhapje waarmee je je gasten zeker verrast. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten Dit heb je nodig: 4 daglelies...
        
    Amuse met garnalen en grapefruit
            Verras je gasten met deze feestelijke amuse met Hollandse garnalen en frisse grapefruit! Dit recept is geschikt voor 8 personen en maak je in 15...
        
    Heldere paddenstoelensoep
            Heldere paddenstoelensoep met een hoedje van bladerdeeg. Voor een feestelijk detail kunt u een platte stervorm nemen om een ster in het bladerdeeg te...
        
    Aardappeltortilla met rode ui en knoflook
            Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit...
        
    Pompoensoep van Gery Roest
            De Zuid-Hollandse familie Roest kweekt pompoenen. Gery Roests lievelingspompoen voor de soep is de Uchiki Kuri. “Die is vol van smaak en je hoeft hem...
        
    Makkelijke kippensoep
            Deze soep is lekker hartig, zit vol groente en ligt niet zwaar op de maag. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan een zak grof...
        
    Rode linzensoep
            Rode linzensoep is een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door...
        
    Wortel-gembersoep met geroosterde hazelnoten
            De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap...
        
    Brandnetel-spinaziesoep
            Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar. Verwerk...