Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
    
                    Filter op:
                                            Bakken
                                            Bijgerechten
                                            Drankjes
                                            Hoofdgerechten
                                            Inmaken/wecken
                                            Tips/blogs
                                            Toetjes
                                            Voorgerechten
                                    
            
            Lauwwarme kersensoep
            Deze soep is erg lekker als bijzonder voorafje bij een zomerse maaltijd. Garneer eventueel met een dotje crème fraîche. Bereidingstijd: 45 min. Dit...
        
    Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels
            Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels. Bereidingstijd: 45 min. Uiensoep – Dit...
        
    Bloemkool-kaassoep
            Ideaal als je nog wat (gekookte) bloemkool over hebt van de vorige dag. Zo’n restje groente is zonde om weg te gooien en je kookt er een verrassende...
        
    Kastanjesoep
            Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60...
        
    Ouderwetse kippensoep
            Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. Vroeger stond...
        
    Gepofte biet met feta
            Een herfstig bijgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Kan ook als vegetarisch voorgerecht. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 1,5...
        
    Mexicaanse chili
            De botten van de schenkel geven extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt! Je eet ’m zo, met rijst of als...
        
    Ouderwetse erwtensoep
            Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....
        
    Nieuwerwetse erwtensoep
            Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....
        
    Lentequiche met groene groentes
            Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze lentequiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter...
        
    Groene gazpacho
            Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen...
        
    Mosterdsoep maken
            Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep. Gebruik jouw...