Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Bladerdeeghapjes met bonen en witte chocolade
Lezeres Anneke Bontekoe noemt deze bladerdeeghapjes krôkjes. Maak ze met elke soort gedopte boon die je voorhanden hebt. Met de ingrediënten maak je...
Broodrecept
Samen genieten van brood met dit overheerlijke recept. bereidingstijd: 45 min Dit heb je nodig: 1400 g tarwebloem of volkorenmeel 95 g verse gist 50 g...
Vlammenkouk
 Vlammenkouk is de Groningse variatie op Duitse Flammkuchen. Lekker bij een kom soep.Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: 350 g bloem 5 g droge...
Kerstkransjes
Hét ultieme kerstkoekje moet wel het kransje zijn. Lekker om te eten bij de koffie of de thee, maar ook nostalgisch in de boom aan een lief lintje....
Kerststol
Als je maar één recept kiest om deze Kerst te bakken, laat het dan deze kerststol zijn! Misschien wordt het bakken van deze kerststol wel een nieuwe...
Kardemombroodjes in potjes
Serveer deze broodjes in een potje bij een winterse soep. Lekker als voorafje bij het kerstdiner, of als bijzonder lunchgerecht. Aantal: 12 stuks...
Havermoutcake
Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je...
Traditionele stroopwafels
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een...
Nonnevotten
 Nonnevotten zijn een Limburgse lekkernij, ondeugend vernoemd naar de achterwerken van nonnen. Traditioneel een traktatie bij Nieuwjaar of carnaval,...
Lentequiche met groene groentes
Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze lentequiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter...
Recept: cheesecake met bosbessen
Dit is recept voor een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent. Een klein...
Victoria sponge
Een typisch Engelse taart die men serveert in tearooms en bij high teas. De basis bestaat uit twee ronde cakes met daartussen frambozenjam en...