Makkelijke croissantjes met spinazie en feta

Makkelijke croissantjes met spinazie en feta

Makkelijke hartige croissantjes met spinazie en fetakaas. Ze zijn heerlijk als borrelhapje, of mee te nemen tijdens een picknick.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 250 g verse spinazie, gewassen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g fetakaas
  • snuf zout en peper
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 ei

Zo ga je te werk

  1. Bereid eerst de vulling voor. Roerbak de spinazie in een hete wok of hapjespan met de zonnebloemolie en het fijngesneden teentje knoflook tot de blaadjes geslonken zijn.
  2. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht er goed uit.
  3. Roer de spinazie los in een kom, roer er de verkruimelde feta door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal het deeg uit het blikje en verdeel de spinazievulling over de driehoekjes deeg.
  5. Rol ze op en bestrijk met een losgeklopt ei.
  6. Bak de croissantjes volgens de aanwijzingen op het blikje af.

Deze croissantjes zijn zowel warm als koud lekker.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.