Kersenjam

Een heerlijke kersenjam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met...

Courgettejam

Jam is in vele smaken verkrijgbaar, maar heb je ooit nagedacht over jam van… courgettes? Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, maar zeker...

Maak zelf bouillonpoeder

Bouillonblokjes zijn een makkelijke manier om extra smaak te geven aan soep, sauzen en stoofpotjes. Maar niet iedereen is blij met bouillonblokjes uit...

Thessa’s beroemde pompoenjam

De pompoenjam van Thessa Bruijns is wereldberoemd in West-Friesland. Met dit lekkere recept tover je in een mum van tijd een heerlijke jam op tafel....

Rozenblaadjesazijn

Zelf azijn maken van rozenblaadjes uit de tuin, hoe leuk is dat! Hier zie je hoe je dat kan doen. Dit heb je nodig voor rozenblaadjesazijn: 200 ml...

Zelfgemaakte hazelnootpasta

Heb je dit jaar het geluk van veel hazelnoten? Het is even een klusje om te ze pellen, maar daarna gaat er een wereld van recepten open! Bijvoorbeeld...

Inmaken: courgette en ui

Veel groentes zijn makkelijk in te maken in zoetzuur. Een fijne manier om de groentes langer te bewaren én het geeft volop mogelijkheden om...

Bottenbouillon

Hippe ‘healthy’-blogs staan er op het moment vol mee: bottenbouillon. Een aftreksel van botten zit bomvol goede, gezonde voedingsstoffen. Daarbij is...

Pickles van meizoentjes

Proef de lente met pickles van meizoentjes (madeliefjes) en anijs. Ze zijn gezond en lekker. Heerlijk als kappertjes in een salade of verwerk de...

Balsamico met framboosjes

Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig...

Marmelade van bloedsinaasappels

Fris, fruitig en gezond. Dit heb je nodig: 1 kg bloedsinaasappelen 5 kumquats sap van 1 perssinaasappel sap van 1 limoen 800 g halfzoete geleisuiker...

Rabarberjam met rozemarijn

Ingevroren rabarber is erg geschikt om jam mee te koken. Probeer deze versie eens: rabarberjam met rozemarijn. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je...