Pittige soep

Pittige soep

Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze soep. 

Dit heb je nodig voor pittige soep

  • 400 g lams- of rundvlees, in blokjes (optioneel, voor een vegetarische soep kunt u dit weglaten)
  • zout en peper
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden (of een snuf chiliflakes)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen korianderpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • ¼ pompoen, geschild en in blokjes
  • 1 potje kikkererwten (350 g)
  • 1 potje linzen (350 g)
  • 1 bosje verse koriander

Zo ga je te werk

  1. Verwarm een scheut olie in de pan
  2. Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper en bak het vlees rondom bruin.
  3. Voeg de ui toe en bak even mee; zorg dat het vuur niet te hoog is.
  4. Voeg de knoflook, de Spaanse peper, de specerijen en een snuf zout toe en bak ook deze even mee.
  5. Voeg de gepelde tomaten toe, spoel het blikje met water en voeg in totaal vijf blikjes water toe. Breng aan de kook en laat twee uur zachtjes boven het vuur pruttelen.
  6. Voeg wat water toe indien nodig.
  7. Voeg na een uur of twee, als het vlees zacht is, de wortel, de pompoen, de kikkererwten en de linzen toe en laat die nog een half uur meegaren.
  8. Proef of er nog extra zout en peper bij moet en serveer de pittige soep met verse korianderblaadjes.

Erg lekker met boven het vuur geroosterde pitabroodjes of Turks brood.