Bijgerechten
Vind hier de lekkerste recepten van Landleven voor bijgerechten als salades, ingemaakte groenten of gekookte of gebakken aardappels.
Wildpaté
Maak zelf wildpaté met ganzenborst, lever en vetspek. Dit heb je nodig voor wildpaté: 300 g vetspek 225 g lever 450 g ganzenborst 1 ui, kleingesneden...
Beef jerky van gans
 Beef jerky van gans is gezond en makkelijk zelf te maken. Ook is beef jerky nog een lange tijd lekker en houdbaar nadat je het gemaakt hebt. Dit...
Flammkuchen met ganzengehakt
Ganzenvlees is gezond en mager. Met ganzengehakt maak je een heerlijk flammkuchen. Dit heb je nodig: 1 flammkuchendeeg (kant-en-klaar bij supermarkt)...
Ganzen-bitterballen
 Ganzen-bitterballen zijn lekker en makkelijk zelf te maken. Ook zijn ze in te vriezen, zodat je op een later moment kan genieten van deze heerlijke...
Vijgenjam met chilivlokken
Deze vijgenjam is pittig en zoet en smaakt heerlijk bij (zelfgemaakte) paté of kaas. Dit heb je nodig: 1 kg verse vijgen 100 ml water 100 ml...
3 kruidenmengsels voor gevogelte
Meng zelf kruiden en specerijen om je vlees mee te kruiden. Deze kruidenmengsels horen bij de beef jerky van gans, uit het oktobernummer van 2022....
Geroosterde groentes met pompoenpitolie
Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging. Dit heb je nodig: 1 pompoen...
Gevulde boerenpannenkoeken
Dit dun gebakken flensje wordt gevuld met gehakt van de lakenvelder koe en veel groentes en kaas. De lakenvelders grazen op grasland langs de Vecht;...
Dungesneden brandrood rund met knolraap
De basis voor dit gerecht is een dungesneden, gemarineerde biefstuk van het brandrode rund, een oersterk ras en levend Sallands cultureel erfgoed. Dit...
Vinaigrette met mosterd en honing
De verhouding van een vinaigrette is één deel azijn en drie delen olie. Wat zelfgemaakte mosterd erbij maakt het extra speciaal. Dit heb je nodig: 50...
Halfgrove honing mosterd
Honing en mosterd zijn een klassieke combinatie. Nederlandse en Franse mosterdsoorten zijn over het algemeen niet zo zoet, in tegenstelling tot...
Ingemaakte mosterdzaadjes
Ingemaakte mosterdzaadjes smaken pittig, zuur en knapperig; een bijzondere topping op een salade of pizza. Dit heb je nodig: 100 ml water 100 ml...