Boterbord met gedroogde bloemen

Boterbord met gedroogde bloemen

Haal de tuin naar binnen en serveer hem op tafel! Dat kan met dit boterbord versierd met gedroogde bloemen.

Dit heb je nodig:

  • 500 g boter, op kamertemperatuur
  • ½ rode ui
  • verse rozemarijnbloemetjes en -naaldjes
  • gedroogde bloemen, zoals goudsbloem, korenbloem, kamille en rozenknopjes

Zo ga je te werk:

  • Klop de boter in een keukenmachine (met garde) tot hij luchtig en bleek is.
  • Verdeel de boter over een mooi bord, dit mag gerust een beetje rustiek.
  • Snijd de ui in zo dun mogelijke halve maantjes. Verdeel de stukjes ui over de boter.
  • Verdeel de bloemetjes ook over de boter.
  • Serveer het boterbord met lekker vers brood, als onderdeel van een borrelplank.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.