Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Column: Mijn tuintje
In deze maand kan ik met volle teugen genieten van mijn tuintje. Helaas heb ik geen grote tuin achter mijn huis, maar met twee buurvrouwen heb ik wel...
Vruchtenwijn maken
Wijn maken heeft iets van alchemie. Bij het wijn maken verandert vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder...
Column: Worteltjestaart
Het is een jaar van terugkijken en herinneringen ophalen hier op de redactie. We bestaan dit jaar dertig jaar, en het huidige redactieteam is daar al...
Tip voor het weekend: tapas
Tapas is altijd een goed idee op warme, lome zomeravonden, als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Bereid bijvoorbeeld deze Hollandse zomertapas...
Aardbeienrecepten
De zomer is ook het seizoen van de aardbeienrecepten. Een veelzijdige vrucht die in veel gerechten verwerkt kan worden. Je vindt hier een aantal...
De lekkerste tomatenrecepten
Zoek je een tomatenrecept? Landleven heeft de lekkerste tomatenrecepten op een rij gezet! Tomatentulpen Het lijken toch net echte tulpen, deze...
Column: Kookboekverslaving
Ik geef het toe. Ik heb een verslaving. Een verslaving aan kookboeken, welteverstaan. Ik vind het echt heerlijk om kookboeken te lezen, erdoor te...
Tradities
Op nieuwjaarsdag eten we rolletjes; knapperige gebakken wafeltjes die we rond de houten steel van een pollepel hebben opgerold. Ze staan symbool voor...
Column: Dag met een gouden randje
Het leukste van mijn werk is dat het heel persoonlijk is. In het maartnummer vindt u bijvoorbeeld een ontzettend leuk artikel over hoe u zelf yoghurt...
Persoonlijke verhalen in mijn keuken
Na een erg regenachtige kerstvakantie begint het nieuwe jaar bitterkoud. Het water in de IJssel is tot recordhoogte gestegen. Elk jaar in januari...
Alles over rijzen: desem en gist
Om brood te bakken heb je een hulpstof nodig om het te laten rijzen. Dat kan gist of desem zijn. Gist is heel bekend en makkelijk in gebruik voor...
Koolzaadolie in de keuken
Koolzaadolie is een goudgele, plantaardige olie die gemaakt is uit de zaden van koolzaad. Bloeiend koolzaad trekt in het voorjaar altijd veel bekijks....