Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Taartsjablonen poederen
Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder...
Gekleurde schuimpjes maken
Met deze uitleg van Klaske geef je saaie witte schuimpjes een kleur. Het is eenvoudig en staat ontzettend leuk. Meringues maken Wil je weten hoe je...
Zelfgemaakte hazelnootpasta
Heb je dit jaar het geluk van veel hazelnoten? Het is even een klusje om te ze pellen, maar daarna gaat er een wereld van recepten open! Bijvoorbeeld...
Macarons uit de moestuin
Marieke de Korte bakt de sterren van de hemel: de heerlijkste bruidstaarten, prachtige koekjes, suikerlolly’s met bloemetjes en Franse macarons....
De perfecte High Tea
Voor een High Tea kun je eindeloos variëren met zoete en hartige lekkernijen. Een aantal onderdelen is een ‘must’ bij deze luxe middagmaaltijd, die...
De kersen zijn rijp
Het kersenseizoen is begonnen. Heb je geen kersen uit eigen boomgaard, dan kun je terecht bij kramen langs de weg. Vooral in de Betuwe vind je er...
Frambozen uit eigen tuin, wat doe je ermee?
De eerste zomerframbozen zijn rijp. Verwerk je eigen oogst in heerlijk gebak voor het weekend. Wat dacht je van perzik-framboosplaatkoek? Maar...
Rommelkruid recept
Landleven heeft een aantal recepten met rommelkruid, een kruidenmengsel dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld balkenbrij op smaak te brengen. Eén van...
3 tips om pompoenen te schillen
Het schillen van een pompoen kan een lastig klusje zijn omdat het vruchtvlees hard is en zich niet snel gewonnen geeft. We hebben een paar handige...
Tips van een weckende twintiger
De Twentse twintiger Gijs Zwaferink brengt zijn vrije tijd het liefst door achter weckketel en sappan. “Ik ben gewoon helemaal weg van wecken. Het is...
Proef Sneker drabbelkoek
Drabbelkoek is zoet, krokant en luchtig. Hij kruimelt wat. Deze typische koek komt uit Sneek, uit koekfabriek De Friesche Sjees, waar de familie Haga...
Zes Limburgse streekgroentes
Jammerkoren en Heilige boontjes. Deze en andere groenten worden geteeld door Jac Nijskens in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje...