Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Groente van de maand: april
In dit artikel vind je alle groenten van de maand april. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Aardappel...
de 8 lekkerste appelgerechten
De appels vallen alweer van de bomen. Tijd voor de allerlekkerste recepten met dit heerlijke fruit. Appelthee Bezig met een lekkere appeltaart? Gooi...
10 tips: koken op een ouderwets fornuis
Ouderwetse fornuizen bijvoorbeeld AGA zijn populair. Begrijpelijk, want ze roepen herinneringen op aan de gezelligheid van vroeger. Menig huis werd...
34 keukentips voor plattelandsbewoners
Wonen op het platteland is heerlijk, maar brengt -eerlijk is eerlijk- ook veel werk met zich mee, zeker in de oogsttijd. Hoe verwerk je bijvoorbeeld...
Speculaaskruiden
Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de...
Chocoladekrullen maken
Met deze chocoladekrullen maak je een eenvoudige taart mooi af. Alles wat je nodig hebt is een scherp mes en een reep chocolade. Read More
Taartsjablonen poederen
Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder...
Gekleurde schuimpjes maken
Met deze uitleg van Klaske geef je saaie witte schuimpjes een kleur. Het is eenvoudig en staat ontzettend leuk. Meringues maken Wil je weten hoe je...
Macarons uit de moestuin
Marieke de Korte bakt de sterren van de hemel: de heerlijkste bruidstaarten, prachtige koekjes, suikerlolly’s met bloemetjes en Franse macarons....
De perfecte High Tea
Voor een High Tea kun je eindeloos variëren met zoete en hartige lekkernijen. Een aantal onderdelen is een ‘must’ bij deze luxe middagmaaltijd, die...
De kersen zijn rijp
Het kersenseizoen is begonnen. Heb je geen kersen uit eigen boomgaard, dan kun je terecht bij kramen langs de weg. Vooral in de Betuwe vind je er...
Frambozen uit eigen tuin, wat doe je ermee?
De eerste zomerframbozen zijn rijp. Verwerk je eigen oogst in heerlijk gebak voor het weekend. Wat dacht je van perzik-framboosplaatkoek? Maar...