Geiten die grazen in de wei

Alles over geiten

Hoe verzorg je een geit? Wat eten ze en hoe melk je zo'n dier? Je leest hier alles wat je moet weten voordat je een geit aanschaft. 

Hoe verzorg je een geit?

Het lijkt makkelijk, maar geiten hebben een hoop verzorging nodig. Voor het houden van een geit is goed stevig hok nodig en melken is ook niet onbelangrijk. Een geitje loopt er namelijk niet vanzelf piekfijn bij.

lees meer

Eten voor geiten

Wat eten geiten? Het is fijn als je hiervan op de hoogte bent wanneer je zelf een geit in de weide hebt staan. Ze zijn kieskeurige dieren en nemen alleen genoegen met schoon voer en water.

Lees meer

Gedrag van geiten

Geiten zijn soms rare beesten. Ze springen, ze spelen en zijn heel kieskeurig met wat ze eten. En al dat gemekker geeft ook weinig duidelijkheid. Daarom is het handig om te weten, voordat je ze aanschaft, wat het gedrag is van deze dieren.

lees meer

Tips voor geitenmelk uit eigen stal

Wie wil proeven van zelfgeproduceerde zuivel, neme een geit. Geen koe, want koeien doen alles meteen in het groot. Geiten leveren smakelijke melk en het melken is niet al te moeilijk. Er zijn wel enkele aspecten om rekening mee te houden.

Lees meer
Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.