Vogels in een vogelhuisje

Meer vogels in de tuin? Zo doe je dat

Je tuin wordt nog gezelliger met vrolijk fladderende vogels die zich te goed doen aan het voer of water dat jij voor ze hebt klaargezet. Ook met een mooie nestkast maak je ze blij. Bekijk hier onze leukste artikelen om meer vogels in je tuin te krijgen én te houden.

Vogels voeren: wat mag wel en wat niet

Vogels voeren: wat mag wel en wat niet?

Veel mensen proberen vogels op voergebied een handje te helpen. Maar mag dat eigenlijk wel? En welk voedsel is wel en niet goed voor ze?

NAAR DE TIPS
Voerklok voor vogels

Voerklok voor vogels

Met deze vogelvoerklok in de tuin doe je niet alleen de vogels een groot plezier. Hij is ook heel decoratief, zowel in de staande als de hangende variant.

ZO MAAK JE DE VOERKLOK
Maak een vogelvoerpan

Maak een vogelvoerpan

Maak deze leuke vogelvoerschaal van een oude pan.

ZO MAAK JE DE VOGELVOERPAN
Dierentips voor de tuin in februari

Dierentips voor de tuin in februari

Dit zijn de dierentips voor de tuin in februari. 

NAAR DE TIPS
7 tips voor meer vogels in de tuin

7 tips voor meer vogels in de tuin

Vogels zijn niet alleen leuk om in de tuin te hebben, maar ook nuttig. Ze eten slakken en insecten en voorkomen daarmee plagen. Met deze tips van de Vogelbescherming en Tuinbranche Nederland lok je meer vogels naar je tuin.

NAAR DE TIPS
Maak een houten voerstok voor een vogelhuisje

Maak een houten voerstok voor een vogelhuisje

Een brutale eekhoorn die dagelijks de vogelvoederplank van een van zijn dorpsgenoten leegroofde zorgde voor veel frustratie. Lunteraan Kees van Burghsteden bedacht er een ingenieuze oplossing voor.

ZO MAAK JE DE VOERSTOK
Maak zelf een pindavogelpot

Maak zelf een pindavogelpot

In de tuin van Landleven-columniste Mady Nijenhuis verdringen de mezen elkaar voor deze vogeltraktatie. Maak ook deze houder voor een pot pindakaas voor de vogels.

ZO MAAK JE DE PINDAVOGELPOT
Theepot wordt vogelhuisje

Theepot wordt vogelhuisje

Van restjes hout en een oude theepot maakte John Kats dit schattige vogelhuisje. Volg zijn stappenplan en trakteer de nestelende vogels op je erf ook op zo'n sfeervolle broedplaats.

ZO MAAK JE HET VOGELHUISJE
Maak een mooie vogelvoertaart

Maak een mooie vogelvoertaart

Feest in de tuin voor de vogels. En voor jou... omdat deze taarten van vogelvoer een lust voor het oog zijn. Leuk om te maken, te houden of als cadeau weg te geven. Volg de aanwijzingen van Alie van Veldhuizen en ga aan de slag.

ZO MAAK JE DE VOGELVOERTAART
Maak een vogelvoerplacemat

Maak een vogelvoerplacemat

Cor Donkers maakt vogelhuisjes, pindapothouders en vogeltheepotten voor op de muren en schuttingen in zijn tuin. Geïnspireerd door Landleven ontwierp Cor ook een gezellige voederplacemat.

ZO MAAK JE DE VOGELVOERPLACEMAT

Maak een mussenflat

Door het bouwen van mussenflats en andere nestkastjes wil vogelaar Jaap van den Berg bijdragen aan de zorg voor vogels en de natuur. Honderden exemplaren maakte hij. "Alle nestkastjes raken bezet. Soms niet door de vogel voor wie het kastje bedoeld is, maar al vindt een kolonie oorwurmen er een beschutte plek... dan is het ook goed."

ZO MAAK JE DE MUSSENFLAT