Een vogeltje op een stok

Dieren

Dit zijn de dierentips voor de tuin in februari. 

  • Zet bij aanhoudende vorst een plat bakje met water neer voor de vogels of een bakje met fijngestampte ijsblokjes. Dek het af met gaas, zodat de vogels er niet in kunnen badderen.
  • Met snoeihout kun je een nuttige takkenhaag maken waarin de vogels en insecten hun toevlucht kunnen zoeken. Sla om de halve meter twee palen in de grond en duw daartussen alle snoeiafval.
  • Februari is de maand, waarin je nieuwe nestkasten kunt ophangen. Als je ze zelf bouwt, gebruik dan 2 centimeter dik hout. Je moet er rekening mee houden, dat iedere vogelsoort specifieke eisen stelt aan de afmetingen van de kast.
  • Vogels kunnen het hele jaar bijgevoerd worden. Ze zullen zich niet volproppen als hun honger gestild is, ook verleren ze niet zelf hun voedsel te vinden.

Wil je terug naar het overzicht van de tuintips van februari?

Terug
Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.