Hoofdgerechten

Knolgratin

Knolraap, raapjes of meiknolletjes zijn glad, klein van stuk en mooi rond, en verlopen qua kleur van paars naar wit. Van binnen zijn ze wit. Maak er een heerlijke winterse gratin van.

Door Klaske Bakker
Knolselderij met gepofte knoflook

Knolselderij met gepofte knoflook is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade of als bijgerecht bij een stoofpot.

Door Klaske Bakker
10 recepten voor de lekkerste winterkost

In de winter is het heerlijk om verwarmende gerechten te koken. Van een stevige minestronesoep tot een compleet winterdiner: wij zetten onze toppers voor je op een rij.

Door Landleven
Ouderwetse gehaktballen met jus

Wie houdt er nu niet van een lekker gehaktballetje? Gewoon op zo’n doordeweekse dag of lekker hartig bij de borrel. Hier het recept voor een lekker traditionele gehaktbal.

Door Klaske Bakker
Koolraappuree met gehaktballetjes

Puree van koolraap is een heerlijk en gezond, winters alternatief voor aardappelpuree. Serveer deze koolraappuree met gehaktballetjes en wat peterselie.

Door Klaske Bakker
6x winters stoofvlees

Stoofvlees smaakt heerlijk op een gure winterdag. En het is makkelijk: 's ochtends de pan opzetten en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Landleven zet 6 heerlijke recepten voor je op een rijtje.

Door Landleven
Linguine met koolraapsaus en spek

Bij knollen en rapen denk je niet zo snel aan pasta. Maar serveer koolraap eens als saus over linguine, met knapperige spekjes. De koolraap onderscheidt zich van knolselderij en knolraap, doordat hij gladder is, van boven rond en van onder wat meer in een punt. Vaak is de bovenkant paarskleurig en verloopt deze naar geel. Van binnen is hij ook geel. Hier vind je het recept van de linguine met koolraapsaus.

Door Klaske Bakker
Risotto met koolraap

De koolraap is een groente waar veel mensen niet zo goed weten wat ze er mee aan moeten. Maak knolraap risotto met winterpeen en Friese nagelkaas. Heerlijk en eens wat anders.

Door Landleven
Sukadelapjes met stormbock

Stevige winterkost kun je soms wel gebruiken. Deze sukadelapjes maak je extra lekker door het gebruik van een donker biertje, in het speciaal de Stormbock. Hierdoor geef je nog wat extra smaak aan je heerlijke vlees.

Door Klaske Bakker
Runderstoof met pastinaak en winterpeen

Het is echt stoofvleesweer. Guur buiten betekent lekker met zijn allen naar binnen. Maak deze stoofpot voor het hele gezin. Extra speciaal door de pastinaak en winterpeen. Winterse kost op zijn best.

Door Klaske Bakker
De lekkerste ovenschotels

Ovenschotels zijn fantastische gerechten. Er zijn eindeloos veel combinaties en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Hier zijn de beste recepten voor een warme maaltijd uit de oven.

Door Landleven
Herfst-stoofpotjes

De herfst is het perfecte seizoen om een heerlijk stoofpotje op tafel te zetten. Lekker lang later pruttelen. Het is de beste manier om het weer lekker warm te krijgen tijdens de gure herfstdagen. 

Door Landleven