Hoofdgerechten

Pittige soep

Met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel.

Door Landleven
Kip met wijn

Kip met wijn die wordt gestoofd boven een vuurtje. Door paddenstoelen gebakken met knoflook en tijm toe te voegen heb je fantastisch comfortfood.

Door Landleven
Tuinbrood

Haal de tuin naar binnen en serveer hem op tafel! Dat kan met dit brood versierd met een tuinboeket, een borrelplank bomvol verse groentes uit de moestuin én een boterbord vol fleurige, gedroogde bloemblaadjes.

Door Klaske Bakker
Plaattaart met asperges en zalm

Deze heerlijke plaattaart met asperge en zalm is een geweldig voorjaarsgerecht. Neem de taart mee tijdens een picknick of geniet ervan tijdens het avondeten. Eet smakelijk!

Door Klaske Bakker
Quiche met palmkool en spek

Een lekkere maaltijd met palmkool is nooit te versmaden. Verwerk de koolbladeren bijvoorbeeld in deze lekkere quiche en serveer met een frisse salade.

Door Klaske Bakker
Stevig gevulde wintersoep

Zo aan het einde van de winter is er in de meeste moestuinen niet veel te oogsten meer over. Maar vaak is er nog wel wat kool te vinden, en een lekker maal met palmkool, boerenkool of bladkool is nooit te versmaden. Verwerk de koolbladeren eens in deze heerlijke gevulde wintersoep.

Door Klaske Bakker
Blauwe bliksem

Stoofpeertjesstamppot, ook wel blauwe bliksem genoemd, is een heerlijk winters recept. Probeer vandaag nog deze heerlijke stoofpeertjesstamppot met rookspek, stoofpeertjes en aardappelen.

Door Klaske Bakker
Winterpasta met spek, kaas en kool

Deze pasta met gestoofde witte kool met spekjes, knoflook en tijm en een flinke hand oude kaas is een makkelijk te maken wintergerecht.

Door Landleven
Langzaam gestoofd lamsvlees

Heel langzaam gegaard lamsvlees met savooiekool, dat is echt fijn winters eten. Romige, gekookte polenta past hier perfect bij, maar u kunt het ook met aardappelpuree of gekookte aardappels eten.

Door Landleven
Merguez-worstjes van ganzenvlees

Deze merguez-worstjes van ganzenvlees zijn gezond, mager en makkelijk zelf te maken.

Door Landleven
Confit van wilde gans

Ganzenvlees is gezond en mager. Je maakt deze confit van wilde gans met onder andere ui, knoflook en laurierblaadjes.

Door Landleven
Groentetas-salade

Van de oogst die op dat moment beschikbaar is in je moestuin, of de groentetas die je haalt bij de plaatselijke boer of op de markt, maak je makkelijk deze heerlijke groentetas-salade. De groente kun je prima aanpassen naar wat je hebt. Vervang bijvoorbeeld de boontjes door broccoli of peultjes.

Door Klaske Bakker