Hoofdgerechten

Appel, venkel en worst

Appels, varkensvlees en venkel zijn een beproefde combinatie. Dit gerecht met worstjes, venkel, aardappels en appels suddert in de oven in een laagje appelcider, terwijl het aan de bovenkant een mooi korstje krijgt.

Door Klaske Bakker
Zelf pasta maken

Zelf pasta maken is niet moeilijk, het kost alleen wat tijd en uitproberen. Het is leuk om te doen en het voordeel is dat u precies weet wat er in gaat. De eieren komen van uw eigen kippen en met meel van de molen maakt u er helemaal een eigen streekproduct van!

Door Klaske Bakker
Fish en chips van pladijs met zoete aardappelfrietjes en koolsla

Lekker krokant én klaar in nog geen half uur! Een pladijs filet behoort tot de platvissen en is een van de meest verfijnde vissoorten uit onze Noordzee. De vis is stevig van structuur en smaakt erg mals. Gecombineerd met zoete aardappel en koolsla is een heerlijke frisse en lichte maaltijd!

Door Landleven
Salade met krieltjes en tuinbonen

Een salade die je het beste geeft van de nieuwe oogst uit de moestuin: de eerste aardappels, tuinbonen en doperwten!

Door Landleven
De lekkerste BBQ-gerechten

Op de BBQ kun je eindeloos variëren met vlees, vis en groente. Ideaal voor een warme zomeravond met familie of vrienden. Landleven zette de lekkerste BBQ-recepten voor je op een rij, inclusief salades en ijs! Eet smakelijk!

Door Landleven
Paprika gevuld met quinoa, burrata en kerstomaatjes

Een heerlijk gerecht dat voor meerdere gangen inzetbaar is. Het kan zowel een voorgerecht als hoofdgrecht of een bijgerecht zijn. Neem als voorgerecht bijvoorbeeld een paprika helft per persoon. Zo kan je het recept gemakkelijk aanpassen naar wens! Het is gezond, snel klaar en lekker: bye bye, kookstress!

Door Landleven
Quiche met groene asperges en broccolischeuten

In dit recept gebruiken we broccolischeuten. Die verschijnen nadat de grote broccolikop is geoogst. Je kunt natuurlijk ook gewone broccoliroosjes gebruiken of courgette. De quiche is lekker om warm of koud te eten.

Door Landleven
Pasta met chili, knoflook en garnalen

Een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en glazen. In de schaduw van de grote boom is het heerlijk toeven. De ideale setting om dit zomerse diner te serveren; met de ingrediënten zo veel mogelijk uit eigen moestuin.

Door Klaske Bakker
Zomerse courgettesoep

Een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en glazen. In de schaduw van de grote boom is het heerlijk toeven. De ideale setting om dit zomerse diner te serveren; met de ingrediënten zo veel mogelijk uit eigen moestuin.

Door Klaske Bakker
Doperwtenburgers

Ze zijn lekker op een geroosterd broodje met een gebakken uitje, wat slablaadjes en zelfgemaakte piccalilly, maar ook met geroosterde aardappeltjes of friet. In de zomer kun je de burgers maken van verse doperwten, maar met doperwtjes uit de diepvries worden ze ook lekker.

Door Landleven
Burrata met snij-, tuinbonen en kerstomaatjes

Deze heerlijke burrata met dubbelgedopte tuinbonen, gegrilde snijbonen en kerstomaatjes, staat niet alleen mooi op tafel, maar is ook een feestje voor je smaakpapillen. Smakelijk eten!

Door Klaske Bakker
Alle recepten met wortelen

Landleven zet alle gerechten met wortelen voor je op een rij.

Door Landleven