Hoofdgerechten

Paneer in krudige saus

Paneer is een in Nederland vrij onbekende kaas. Deze kaas komt uit de Indiase keuken en kan op veel manieren toegepast worden. Op boerderij Kleinlangevelslo in Raalte maken Rob en zijn vrouw Henrieke Kleinlangevelslo deze biologische kaas vers van de melk van eigen koeien

Door Klaske Bakker
Stoofpot van haan

Om het hanenvlees meer aandacht te geven en goed in de markt te zetten, verkopen we de panklare haantjes onder de naam Haantje de Coq. Het is een heel smaakvol stuk vlees. Van-kop-tot-kont-chef Nel Schellekens benoemde de smaak zelfs ‘als tussen fazant en kip in’. En het is een eerlijk alternatief voor de ‘piepkuikens’ die geïmporteerd worden en die maar drie tot vier weken geleefd hebben

Door Klaske Bakker
Groente van de maand: augustus

In dit artikel vind je alle groenten van de maand augustus. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen!

Door Landleven
Fruit van de maand: augustus

In dit artikel vind je al het fruit van de maand augustus. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Veluwse tagliatelle carbonara

Dit recept is geïnspireerd op de Italiaanse pasta carbonara. Met speltpasta, verse eitjes uit Voorthuizen en lekkere oude boerenkaas maak je een Veluwse versie van dit gerecht. Door de warmte van de pasta garen de eieren vanzelf en vormen ze een zijdezachte saus.

Door Klaske Bakker
Fruit van de maand: juli

In dit artikel vind je al het fruit van de maand juli. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Bloemkool van de barbecue

Gegrilde bloemkool van de barbecue is verrassend lekker, en doet niet onder voor vlees. Serveer hem met de hartige hangop en u zet echt wat bijzonders op tafel.

Door Klaske Bakker
Bakblikbrood met daslookpesto

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!

Door Klaske Bakker
Daslooksoep

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!

Door Klaske Bakker
Gegrilde lamskoteletjes, nieuwe aardappels en pesto

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!

Door Klaske Bakker
Platbrood met daslook en geitenkaas

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je heerlijke gerechten maken. Probeer het maar eens!

Door Klaske Bakker
Gebakken makreel met rabarber

De lichtroze stengels van geforceerde rabarber worden afgedekt en beschermd door een terracotta pot. In de pot is het donker en relatief warm; daardoor kun je eerder oogsten en zijn de stengels zachter, zoeter en delicater van smaak. Met geforceerde rabarber maakt u al vroeg in het seizoen dit heerlijke recept. De vettige makreel combineert qua smaak heel goed met in witte wijn gepocheerde roze rabarber.

Door Klaske Bakker