Hoofdgerechten

Alle recepten met komkommer

Alle recepten met komkommer

Door Landleven
Alle recepten met courgette

Alle recepten met courgette

Door Landleven
Alle recepten met koolraap

Alle recepten met koolrap

Door Landleven
Alle recepten met paprika

Alle recepten met paprika

Door Landleven
Alle recepten met pastinaak

Hier vind je alle heerlijke recepten met pastinaak

Door Landleven
Gevuld hespengebraad

Hespengebraad is sappig en mals varkensvlees. Je kan dit stuk vlees op verschillende manieren vullen en marineren. In dit recept zitten hazelnoten en chorizo verwerkt, dit geeft een kruidige en pittige smaak aan het vlees. Een ideaal recept voor in de wat koudere maanden!

Door Landleven
Spruitjessoep

Spruiten zijn er vanaf oktober tot maart. Een heerlijke herfst en wintergroente die je op veel manieren kan klaar maken. Maar zo at je spruitjes nog nooit: een soep van raapjes in combinatie met spruitjes. Neem er wat stokbrood of zelfgebakken brood bij en smullen maar!

Door Landleven
Ovenschotel met lam en pompoen

Niks is lekkerder dan een ovenschotel in de koudere maanden. En hoe leuk is het om met seizoensgroenten te koken? De herfst is aangebroken en dat is natuurlijk de tijd voor pompoenen! Zie hieronder de ingrediënten en het recept. Veel kookplezier!

Door Landleven
Stoof en chips

Een maaltijd met een knipoog naar stoofvlees met friet, alleen maakt u de aardappeltjes met schil in de oven. De saus van de stoof smaakt fantastisch bij de aardappeltjes.

Door Klaske Bakker
Lauwwarme salade van biet, appel en linzen

De appels worden kort gebakken waardoor ze iets karamelliseren. Maak de salade af met een dressing van goede balsamicoazijn en honing. Wat gehakte walnoten maken het helemaal af.

Door Klaske Bakker
Runderstoof met aardappel en bier

Ambachtelijk bier is heerlijk om te drinken, maar ook erg lekker om mee te koken. De diepe, soms zoetige smaak verrijkt gerechten die lang moeten sudderen. Rundvlees gaat goed samen met bier en ook een uiensoep wordt er smakelijker van. Landleven koos drie bieren van brouwerij Maallust in Veenhuizen en ging ermee aan de slag in de keuken.

Door Klaske Bakker
Varkenshaasje à la Ilse met appeltjes

Appels zijn rijp om te plukken en daarom ook ideaal om in gerechten te verwerken. Zo zet je in een handomdraai een feestmaal op tafel, met een lekker stukje varkenshaas, spruitjes, krieltjes en natuurlijk Elstar appels. Hieronder vind je de ingrediënten en het recept. Eetsmakelijk!

Door Landleven