Hoofdgerechten

Boerenomelet

Een boerenomelet is van oudsher de ideale manier om restjes groente op te maken. En daarnaast kun je er mooi je overschot aan eieren in kwijt. Lekker als lunchgerecht of bij het avondeten. Koud en in stukjes gesneden is de boerenomelet ook heerlijk bij de borrel.

Door Klaske Bakker
De 10 lekkerste zomerse salades

In de zomer is een lekkere frisse salade een hoofd- of bijgerecht bij uitstek. Landleven heeft 10 lekkere recepten voor je waar je zeker van zult genieten.

Door Klaske Bakker
Zomerse shakshuka

Shakshuka is een Midden-Oosters recept en lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. De hoeveelheden zijn voor één persoon. Je kunt ze simpel vermeerderen.

Door Klaske Bakker
Plaattaart met asperges en zalm

Deze heerlijke plaattaart met asperge en zalm is een geweldig voorjaarsgerecht. Neem de taart mee tijdens een picknick of geniet ervan tijdens het avondeten. Eet smakelijk!

Door Klaske Bakker
Pompoensalade

In de herfst heb je weleens een halve pompoen over van de vorige dag. Daar heeft culinair redacteur Klaske deze salade voor bedacht: gebruik dan de blokjes pompoen die al gekookt en afgekoeld zijn. Lekker met couscous, geitenkaas en zuidvruchten.

Door Klaske Bakker
Knolgratin

Knolraap, raapjes of meiknolletjes zijn glad, klein van stuk en mooi rond, en verlopen qua kleur van paars naar wit. Van binnen zijn ze wit. Maak er een heerlijke winterse gratin van.

Door Klaske Bakker
Knolselderij met gepofte knoflook

Knolselderij met gepofte knoflook is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade of als bijgerecht bij een stoofpot.

Door Klaske Bakker
10 recepten voor de lekkerste winterkost

In de winter is het heerlijk om verwarmende gerechten te koken. Van een stevige minestronesoep tot een compleet winterdiner: wij zetten onze toppers voor je op een rij.

Door Landleven
Ouderwetse gehaktballen met jus

Wie houdt er nu niet van een lekker gehaktballetje? Gewoon op zo’n doordeweekse dag of lekker hartig bij de borrel. Hier het recept voor een lekker traditionele gehaktbal.

Door Klaske Bakker
Koolraappuree met gehaktballetjes

Puree van koolraap is een heerlijk en gezond, winters alternatief voor aardappelpuree. Serveer deze koolraappuree met gehaktballetjes en wat peterselie.

Door Klaske Bakker
6x winters stoofvlees

Stoofvlees smaakt heerlijk op een gure winterdag. En het is makkelijk: 's ochtends de pan opzetten en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Landleven zet 6 heerlijke recepten voor je op een rijtje.

Door Landleven
Linguine met koolraapsaus en spek

Bij knollen en rapen denk je niet zo snel aan pasta. Maar serveer koolraap eens als saus over linguine, met knapperige spekjes. De koolraap onderscheidt zich van knolselderij en knolraap, doordat hij gladder is, van boven rond en van onder wat meer in een punt. Vaak is de bovenkant paarskleurig en verloopt deze naar geel. Van binnen is hij ook geel. Hier vind je het recept van de linguine met koolraapsaus.

Door Klaske Bakker