Iedere streek in ons land heeft zo zijn eigen gewoontes, tradities en lekkernijen. Wij hebben de lekkerste streekgerechten voor je op een rijtje gezet en dankzij de bijbehorende recepten kun je ze ook heerlijk zelf maken.
Dúmkes zijn Friese koekjes met een typische smaak van anijs en stukjes hazelnoot.
Dit heerlijke recept voor zuurvlees met appelstroop is ideaal voor een mooie herfst- of winteravond.
Dikkoek is een streekgerecht uit Urk. Het was geliefd bij de vissers, omdat het langer houdbaar was dan brood.
Groninger mosterdsoep is een traditionele soep met sinaasappelrasp waardoor het net even een andere, frisse smaak heeft.
Een heerlijk en makkelijk toetje met alleen maar eiwitten, suiker en bessensap.
Heerlijke gehaktballetjes en nét even wat anders, deze Limburgse gehaktballetjes met stroop en bruin bier.
Een heerlijk dessert of perfect voor bij de koffie. Met een traditionele Zeeuwse bolus kun je nooit de fout in gaan.
Sûkerbole (suikerbrood) is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel.
Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland. Voor maar € 7,95.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.